Twee feestlocaties bij Spilman op de carnavalszaterdag. Foto: PR
Twee feestlocaties bij Spilman op de carnavalszaterdag. Foto: PR Foto:

Nieuwe invulling zaterdagavond bij carnavalsvereniging de Belhamels

BELTRUM - Onder aanvoering van Prins Hans en Adjudant Rogier is de carnavalszaterdagavond van de Belhamels in Beltrum in een nieuw jasje gegoten. Bij zaal Spilman wordt gebruikgemaakt van twee twee 'party-area's'.

De organisatie heeft in overleg met uitbater Els Bonenkamp van Spilman een nieuw concept in het leven geroepen. Daar waar het feest normaal plaatsvind in de zaal, wordt er dit gekozen voor twee feestzalen: het café en de spiegelzaal naast het café.
Het café wordt omgetoverd tot 'Rogiers Bierstube', de spiegelzaal wordt omgetoverd tot 'Hansies Party Halle', vernoemd naar de hoogheden van CV de Belhamels. "'Het nieuwe concept is gekozen om voor zowel jong als oud een leuk programma te bieden", aldus Prins Hans. In de Bierstube is iedereen vanaf 20.30 uur welkom om te genieten van de Guitar Heroes, waarbij het Pianohouse concept wordt geïntroduceerd door Luuk en Dorus, bekend van de band Premium. "Natuurlijk super gaaf voor de iets oudere jeugd onder ons die rustig een biertje wil drinken met hun vrienden", aldus Adjudant Rogier, voor één keer de figuurlijke 'Baas van de Bierstube'.
In Hansie partyhalle zal het dak er vanaf 22.00 uur af 'gedraaid' worden door DJ Kay Heezen. "Kay draait bij de Radstake en op grote regionale feesten, het Beltrumse publiek is hem wel toevertrouwd!', aldus een enthousiaste Prins Hans.
"'Er volgt nog een ludieke PR actie, houdt daarom onze facebookpagina in de gaten", verklapt medeorganisator Luc Nijhuis.
Iedereen is van harte uitgenodigd op het feest op zaterdag 25 februari vanaf 20.30 uur bij zaal Spilman. Entree bedraagt 7 euro.


Rosenmontag Grolse Morgen

GROENLO – Een ochtend met entertainment, gezelligheid en feest voor jong en oud, dat is de Rosenmontag Grolse Morgen.

Lekkere nummers en stampende carnavalsbeats van Feest-DJ Guus, een spetterend optreden van de dansmarietjes en ludieke muziekspelletjes, begeleid door het geniale pianospel van Christof Elsinghorst en de stem van Bjorn Koldewey. De Rosenmontag Grolse Morgen is niet meer weg te denken uit het Grolse Carnaval.

"Ook dit jaar hebben we weer een prachtig programma in elkaar weten te zetten", vertelt Martijn van Geemen, voorzitter van de Rosenmontag Grolse Morgen-commissie. Hij vervolgt: "Natuurlijk staat de prijsuitreiking centraal deze ochtend. We hebben geprobeerd om deze uitreiking te omlijsten met een feestelijk programma. Ik kan verklappen dat dat ons gelukt is." Van Geemen zegt niet zonder trots: "Om 10.00 uur doet Erwin de Roo de deuren van City Lido open en stromen de eerste carnavals- en vriendengroepen binnen, zo leert de ervaring. Zo rond 10.30 uur starten we met het programma rondom de prijsuitreiking en dat belooft een enorm spektakel te worden. We zijn er namelijk in geslaagd om verschillende bekende Grolse artiesten te boeken voor een optreden. De ochtend zal daarmee nog meer live muziek bevatten dan voorheen."

"Tien uur is te vroeg? De maandagmorgen alleen bedoeld voor deelnemers van de optocht? Allemaal onzin, de Rosenmontag Grolse Morgen is voor alle carnavalsvierders", geeft Martijn van Geemen aan.