Van links naar rechts: prins Harrie, Rob Timmen en Jos Spiekker van het ballonnenfonds en adjudant René met de eerste ballonnen. Foto: Kyra Broshuis
Van links naar rechts: prins Harrie, Rob Timmen en Jos Spiekker van het ballonnenfonds en adjudant René met de eerste ballonnen. Foto: Kyra Broshuis

Eerste ballonnen overhandigd aan prins Harrie en adjudant René

GROENLO - De eerste ballonnen van het ballonnenfonds zijn uitgereikt aan prins Harrie en adjudant René

Het ballonnenfonds voorziet duidelijk in een behoefte. Erik Mentink van het ballonnenfonds deelt dit jaar ruim 45.000 ballonnen uit, nog meer dan vorig jaar. De ballonnen worden verdeeld onder de aangemelde straten, scholen en verschillende carnavalsgroepen.

De ballonnen zijn in de meest prachtige kleuren en gesponsord door diverse ondernemers. De vertegenwoordigers van de verschillende groepen komen zaterdagmiddag de ballonnen ophalen. De eerste zak wordt traditiegetrouw uitgereikt aan prins Harrie en adjudant René.
Marco Overbekking komt namens de Noteboomstraat de ballonnen ophalen. Hij kijkt in de tas en haalt er een klein zakje oranje gekleurde ballonnen uit. Hij glimlacht: "Oranje? Die mogen jullie houden.."


Carnavalsuitzending Gelre FM vanuit Rockcafé Taste

Groenlo - Om het carnavalsweekend vrolijk en gepast in te gaan, vindt op vrijdagavond vanuit Rockcafé Taste de traditionele carnavals-radio-uitzending van Gelre FM in samenwerking met de Knunnekes en de Tönnekes plaats. De uitzending, van 21.00 tot 23.00 uur, staat bol van de Grolse carnaval en wordt dan ook geheel ingevuld door De Knunnekes en de Tönnekes.

Tal van interviews worden gehouden, waaronder met alle regerende hoogheden van de Knunnekes en Tönnekes. Gezellige achtergrondverhalen, maar ook volop muziek, met live-optredens van Tim Ebbers en Noël Versteegen – Ebbers, die ondermeer de winnende schlager 'Tut zelfs bi-j Petrus an de deur' ten gehore zullen brengen. De presentatie is in handen van Sander Naaijkens en Pim Westervoorde van de Tönnekes en Henri Walterbos van de Knunnekes. Gezellige kost voor liefhebbers, en gezellig voor wagenbouwers en naaisters die de laatste hand leggen aan hun creaties voor de grote carnavalsoptocht van zondagmiddag. Kom zo vanzelf in een opperbeste carnavalsstemming. Er LIVE bij zijn is natuurlijk nog veel gezelliger! 'Carnaval en Rock en Roll', de perfecte mix bij uitbaters Marion en Roland van Wijk.