Prins Lowy en zijn Prinses Jacqueline
Prins Lowy en zijn Prinses Jacqueline Henri Walterbos

Zandbieters presenteren optocht met actuele onderwerpen

Harreveld - In en rondom Harreveld wordt in schuren en hallen al weer weken hard gewerkt voor de carnavalsoptocht. Wederom zullen alle tien wijken drie verschillende wagens aan de start brengen om de rest van de Harrevelders te vermaken. Thema's zijn actuele, vooral lokale actualiteiten. Ook diverse individuele groepen, muziekgroepen en de prinsenwagen van de Raad van Elf nemen deel aan de feestelijke optocht die zondag om 14.30 van start zal gaan en door het dorp trekt.

Door Henri Walterbos

De optocht zal tevens een grote zegetocht zijn voor het regerende prinsenpaar Prins Lowy en zijn Prinses Jacqueline. Het duo, dat regeert onder het motto 'Met of zonder haar, het wordt 'n geweldig carnavalsjaar!,' heeft aangegeven er helemaal klaar voor te zijn. Met elkaar hebben ze er al diverse plichtplegingen op zitten, waaronder bezoeken aan andere carnavalsverenigingen in omliggende dorpen. Uiteraard gaan ze op het juiste moment pieken; tijdens het eigen Zandbieterscarnaval. "Veurig joar leepen wi'j met de Ursulastraot in de optocht veurop, dit joar staot wej als prinsenpaar op de laatste wagen achterop", aldus Prins & Prinses.

Programma
Woensdag bezoeken prins, prinses, president en adjudant de kinderen op de peuterspeelzaal. Donderdag zullen de Raad van Elf en leden van het bestuur aanschuiven bij 'Kom met etten', een maandelijkse activiteit waar jong en oud elkaar ontmoeten in het dorpshuis. 's Avonds volgt het ziekenbezoek, waarbij de Raad van Elf bij alle 85-plussers en zieken die lid zijn van de carnavalsvereniging langs gaan met een fruitmand. Het prinsenpaar bezoekt de Antoniushove in Lichtenvoorde. Vrijdag overdag het kindercarnaval op de basisschool en met 's avonds om 19.00 uur de carnavalsmis, waarbij iedereen verkleed naar de kerk mag komen. Aansluitend de 50+ avond in café de Boer. Een avond vol gezelligheid, sfeer en humor in diverse buuts. De entree bedraagt 5 euro voor leden, 10 euro niet leden. De kaartverkoop vindt plaats in de zaal.
Zaterdag gaan prins, prinses, president en adjudant overdag langs de wijken in Harreveld, waar nog volop gebouwd wordt aan wagens voor de bonte carnavalsoptocht. 's Avonds de Teenage party, bedoeld voor tieners vanaf groep 8 tot en met 16 jaar. Dj Double B zal voor een optimale sfeer zorgen, door de grootste hits te draaien. De entree bedraagt 3 euro. Dit is inclusief 1 consumptie. Zondag dan de grote carnavalsoptocht om 14.30 uur met om 18.00 uur de prijsuitreiking, waarbij Terms and Conditions en Dj Maarten de avond muzikaal omlijsten. Maandag het traditionele Spätschoppen vanaf 15.11 uur, Tijdens deze bijeenkomst zal tevens 't Kruuksen van verdienste en de publieksprijs uitgereikt worden. Om 21.00 uur wordt de vlag gestreken, maar zal het feest gewoon doorgaan.