De samenwerking tussen Vios gym en Vios voetbal is een groot succes. Foto: PR
De samenwerking tussen Vios gym en Vios voetbal is een groot succes. Foto: PR Foto:

Samenwerking VIOS Gym en VIOS Voetbal groot succes

BELTRUM - Afgelopen week vond de laatste gezamenlijke les plaats van de jongensgroep van VIOS Gym met de mini F van Vios Voetbal. Sinds begin november trainden een tiental mini F voetballertjes van VIOS Voetbal mee met de les verzorgd vanuit VIOS Gym.

De kinderen van zowel VIOS Voetbal als VIOS Gym deden enthousiast mee, waarbij de opkomst iedere week groot was. Fanatiek werden er verschillende gymoefeningen gedaan met hier en daar een voetbal insteek. Zowel vanuit VIOS Gym als vanuit VIOS Voetbal waren enthousiaste jonge meiden aanwezig om de groep te begeleiden. De samenwerking is het resultaat van verschillende overleggen tussen beide Beltrumse verenigingen, waarbij beiden verenigingen de motorische ontwikkeling en het belang van goede beweging van de kinderen voorop stellen. Beide verenigingen staan midden in de Beltrumse samenleving, zoeken continu samenwerking met andere verenigingen en steunen initiatieven vanuit de gemeenschap. Belangrijk doel daarbij is de leefbaarheid in het dorp op een hoog niveau te houden. Voor VIOS Voetbal heeft dit reeds geresulteerd in de ondersteuning van een wekelijkse hardloopgroep en bootcamp. Tevens is er onder andere een samenwerking met de fysiotherapie Den Papendiek en met de damesafdeling van SV Grol. Ook heeft er afgelopen jaar een kerkdienst plaats gevonden op de voetbalaccommodatie.
Voor VIOS Gym geldt dat deze samenwerking een passende stap is binnen het huidige beleidsplan 'VIOS Gym Verbindt'. "We willen een positief sportklimaat bieden waar een ieder met plezier kan gymmen, zowel jonge als oudere leden bieden we gymlessen waar motoriek en beweging gestimuleerd wordt en contact met elkaar belangrijk is. We proberen in te spelen op behoeftes en waar mogelijk verbintenissen te leggen door samen te werken. Deze stap is een prachtig voorbeeld hiervan" vertelt een woordvoerder van VIOS Gym. De samenwerking is dermate succesvol gebleken en zowel kinderen, ouders als begeleiding zijn zo enthousiast dat beiden verenigingen nu al besloten hebben dit initiatief volgend seizoen te herhalen.