Grol laat tegen DVV overwinning glippen. Foto: Marcel Houwer
Grol laat tegen DVV overwinning glippen. Foto: Marcel Houwer Foto:

Grol laat tegen DVV in blessuretijd overwinning glippen

GROENLO - Aan Grolkant waren Quint Kristen en Mart Zieverink afgelopen weekend tegen DVV geschorst. Daarom begonnen Rick Arink en Jur Dieker in de basis. Ook Mart Willemsen was weer fit om in de basis te beginnen. Grol begon in een 3-4-3 opstelling tegen een zeer jong DVV. De oudste speler in het veld aan de kant van Duiven was 21.

Het eerste half uur was duidelijk voor DVV met zeven grote kansen. Tweemaal kon Wessel Baarslag, die een goede wedstrijd keepte, redding brengen. Bij de overige kansen stond gelukkig voor Grol het vizier van de nummer negen van de ranglijst niet op scherp. Pas na 20 minuten kreeg Grol de eerste kans. Een voorzet van Wouter Rexwinkel werd door Jordy Oonk bij de tweede paal overgekopt. Aan DVV kant vielen met name de buitenspeler Jesse Dercks positief op en later in de wedstrijd Robin van Haeren. Zij maakten het de Grolverdediging behoorlijk lastig. Vlak voor rust had Grol nog een slot offensief. Jordy Oonk kreeg twee kansen, maar raakte tweemaal de bal verkeerd. Ruststand derhalve 0 – 0.

De tweede helft was voor Grol. Met name Ramon Landewers maakte voor de derde wedstrijd op rij een goede indruk. Een schot van Michel Kamphuis ging net naast en schoten van Rick Arink en Mathijs Warnar gingen over. Een schuiver van Thijs Nibbelink werd van richting veranderd en ging rakelings naast. Zes minuten voor tijd lukt het Grol dan toch om op voorsprong te komen. Een voorzet van Michel Kamphuis, die de backspeler van DVV uitspeelde, werd beheersd door Jordy Oonk binnengekopt: 1 – 0.

Grol leek voor het eerst in vier wedstrijden weer op een overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Voorin werd bij een aanval onnodig buitenspel gelopen en in de tegenaanval kon Jesse Dercks, in de 91e minuut, na een doorkopbal van Ian Hengeveld, zomaar vrij voor Wessel Baarslag de gelijkmaker binnentikken: 1 – 1. Tevens de eindstand.

Een enorme domper gezien het moment van de tegengoal, maar gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag. Grol blijft daarmee op de zesde plaats in 3C staan. Komende zondag 2 april staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier VDZ uit Arnhem op het programma. Aanvang 14.00 uur.

Uitslagen 3e klasse : Grol - DVV 1 - 1, Gendringen - FC Trias 1 - 4, Bon Boys - Dinxperlo 3 - 1, Pax - Groessen 1 - 2, VVO - VDZ 1 - 1, MvR - GSV '38 1 - 1, DCS - DVC '26 1 - 0
Stand 3e Klasse C 1. Bon Boys 19 - 48, 2. DCS 18 - 34, 3. DVC '26 19 - 33, 4. VDZ 19 - 31, 5. Gendringen 17 - 28, 6. Grol 19 - 28, 7. FC Trias 19 - 27, 8. VVO 18 - 24, 9. Groessen 19 - 24, 10. DVV 19 - 23, 11. Pax 19 - 21, 12. Dinxperlo 19 - 20, 13. MvR 19 - 15, 14. GSV '38 17 - 12.

VIOS 1 stevent af op kampioenschap

BELTRUM - Het eerste team van VIOS Tafeltennis speelde in de vierde klasse een lastige uitwedstrijd tegen SMD uit Winterswijk.

Tot een stand van 2 – 2 ging het gelijk op. Daarna won Wim Holt van Pieter Navis in een spannende strijd en ook Martijn Koster won overtuigend van Leo Holleman. Daarmee kwam de tussenstand op 2 – 4 in het voordeel van VIOS. Jan Willem Meijer won vervolgens weer van Paul Bergervoet en zette de stand op 3 – 4. Martijn voegde er opnieuw een puntje aan toe, maar Jan Willem Meijer bracht de stand naar 4 – 5. Paul Bergervoet had de opdracht om voor een overwinning te zorgen. Het lukte hem in de eindstrijd met Leo Holleman en hiermee was de eindstand 4 – 6 voor VIOS en blijft het team uit Beltrum koploper.

VIOS 2 had een zware avond in Varsseveld. Janwim Jacobs moest invallen voor Wim Fennis die deze avond verhinderd was. Helaas was de tegenstander uit de vierde klasse een maatje te groot voor Janwim en verloor hij al zijn wedstrijden. Datzelfde gold voor Wout van 't Wel, die er ook niet in slaagde om een puntje mee te pakken. Walter Rouwhorst won zijn openingspartij van Jurgen Rensink en later ook zijn wedstrijd tegen Sander Scheuter. Meer zat er niet in voor VIOS 2, hoewel het dubbel maar op het nippertje verloren ging. Eindstand 8 – 2 in het voordeel van Varsseveld.

In de zesde klasse speelde VIOS 3 tegen Dropshot. De openingspartij ging helaas naar de tegenstander. Janwim Jacobs moest zijn meerdere erkennen in Maarten van Dierssen. Ook Arnold Bomers en Marjolein ten Harkel verloren hun eerste wedstrijd. Gelukkig ging het dubbel naar VIOS. Janwim versloeg vervolgens André de Kok, die ook door Marjolein aan de kant werd gezet.

Tussenstand na 8 partijen: 5 – 3 voor Dropshot. Janwim moest het in de negende partij opnemen tegen Ton Uiterweerd en verloor helaas in een zeer spannende strijd. Arnold speelde de laatste partij maar wist ook deze niet winnend af te sluiten. Tegen Maarten trok hij aan het kortste eind na eveneens een spannende vijfsetter.

Eindstand 7 – 3 voor Dropshot.