Peter Cnossen neemt de sleutel in ontvangst van Rein Dijkstra. Links Erik Bouten met de aangeboden ingelijste foto. Foto: Theo Huijskes
Peter Cnossen neemt de sleutel in ontvangst van Rein Dijkstra. Links Erik Bouten met de aangeboden ingelijste foto. Foto: Theo Huijskes Foto:

Politie Oost Gelre in gemeentehuis

OOST GELRE - Vrijdagmiddag vond de feestelijke ingebruikname plaats van een nieuwe spreekuurlocatie van de politie Oost Gelre in het gemeentehuis op het adres Varsseveldseweg 2. Feestelijk omdat de politie daarmee terug is op dezelfde plek waar men in de vorige eeuw, tot de eindjaren zestig, vertoefde.

Door Theo Huijskes

Loco-secretaris Rein Dijkstra van de gemeente Oost Gelre overhandigde Peter Cnossen, teamchef van de politie Oost Gelre, de sleutel van de deur van de ruimte waar burgers uit Oost Gelre op twee dagen per week terecht kunnen om de politie te consulteren. De locatie is wekelijks op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur geopend, en verder op afspraak. Dijkstra memoreert dat op dezelfde locatie reeds rond 1880 de toen dienstdoende veldwachter van Lichtenvoorde niet alleen werkte met in zijn nabijheid een boevencel, maar er ook woonde. Met de woorden 'Welkom terug op het olde nös!' had Dijkstra als welkomstcadeau tevens voor een ingelijste foto uit de oude doos gezorgd: een zwart-wit kiekje uit 1950 met daarop de politieagenten Van Beek en Ter Haar uit Lichtenvoorde.

'Welkom terug op het olde nös'

Teamchef Peter Cnossen was in zijn nopjes met het warme welkom en nog meer met de nieuwe spreekuurlocatie, gelegen op een centrale plek in de gemeente Oost Gelre. Cnossen "Met de opening van deze locatie willen wij laten zien dat de serviceverlening richting de burgers niet alleen gehandhaafd blijft, maar voor ons te allen tijde voorop staat. Tevens wil ik kwijt dat wanneer men in Oost Gelre 112 belt, de politie in het merendeel van de gevallen dicht in de buurt bivakkeert en snel ter plekke kan zijn." Het team Achterhoek Oost van politie bestrijkt de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Naast enkele spreekuurlocaties, zoals in Aalten en Oost Gelre, werkt men thans vanuit een tweetal opkomstlocaties, in Borculo en Winterswijk. Wat de gemeente Oost Gelre betreft, kan er een beroep worden gedaan op een drietal wijkagenten: Jan Hoving voor Lichtenvoorde-Centrum, Lichtenvoorde-Noord, Lievelde en Vragender, Henk Jan Bruntink voor Lichtenvoorde-Zuid, Harreveld, Zieuwent en Mariënvelde, en Jelle Broekman voor Groenlo en Zwolle.