Het publiek geniet van circusacts van de brugklassers van Marianum.
Het publiek geniet van circusacts van de brugklassers van Marianum. Foto:

Brugklassers geven circusvoorstelling

GROENLO- De ouders van de brugklasleerlingen van Marianum Groenlo genoten woensdagavond van een prachtige circusvoorstelling met hun eigen kinderen in de hoofdrol.

Door Kyra Broshuis

Tijdens de projectweek van Marianum werden de leerlingen de hele woensdag bij City Lido in Groenlo getraind in bekende én onbekende circusacts. Circusschool Hannes uit Vlaardingen verzorgde de trainingen én de voorstelling die 's avonds in de grote zaal van City Lido is gehouden. "Het is al de vijfde keer dat we dit als Marianum organiseren voor de brugklassen en het is altijd een groot succes", zegt docente Hannie Wicherink van Marianum.
"Onze leerlingen zijn zoals je ziet erg fanatiek. Het mooie is ook dat de leerlingen allemaal in verschillende groepen worden ingedeeld, ongeacht het schoolniveau. Zo leren ze elkaar ook nog eens beter kennen."

Zelf act bedenken
De leerlingen volgden een circuit van tien circusonderdelen: diabolo, lintendans, jongleren, vlinderstokken, ladders, balanceren op een grote bal, acrobatiek, fietsen, steltlopen, hoepels en Chinese bordjes. Daarna mochten ze één activiteit uitkiezen voor het echte optreden.
Het was de bedoeling dat de leerlingen, met hun groepje, zelf hun act bedenken en uitwerken. Dat dat gelukt is, is 's avonds duidelijk als de leerlingen hun kunsten opvoeren voor de ouders, het hooggeëerde publiek.