Pierre Villette tijdens een repetitie. Foto: PR
Pierre Villette tijdens een repetitie. Foto: PR Foto:

Vocal Pierre Villette zingt Tweede Paasdag

LICHTENVOORDE - Projectkoor Pierre Villette zingt op 17 april tijdens de Eucharistieviering van 10.00 uur in de Lichtenvoordse St.Bonifatiuskerk de Kleine Orgelmesse van Franz Joseph Haydn.

Officieel heet deze compositie de Missa Brevis Sancti Joannis de Deo. Voor deze mis bestaan er twee versies van het Gloria.
Het koor zingt de originele versie die Haydn heeft gecomponeerd.

Koor zingt versie van Haydn

Zijn broer Michael heeft er later een uitgebreide versie voor gemaakt. Bij de uitvoering van deze mis wordt het prachtige Benedictus vertolkt door de sopraan Elske te Lindert. Zij is bij de regelmatige bezoekers van de Kerst- en Paasuitvoeringen door het koor welbekend als solist, maar ook als de organist die op welhaast onnavolgbare wijze het orgel in de St.Bonifatiuskerk weet te bespelen en het projectkoor op een fantastische wijze begeleidt. Naast de vaste gezangen uit de mis zingt Pierre Villette nog een zestal andere composities, waaronder And the Glory of the Lord en Hallelujah uit de Messiah van Georg Friedrich Händel. Nieuw zijn Zum Abendsegen van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Pater Noster van Albert de Klerk. Het geheel staat ook deze Paasdag weer onder de bezielende leiding van Jeroen Twisk uit Hengelo. Zoals inmiddels al vele jaren gebruikelijk kan het koor de zang tijdens de misvieringen mede dankzij de onontbeerlijke vrije gift van de kerkgangers uitvoeren. Hiervoor bij voorbaat zijn oprechte dank! (Zie ook de rubriek Keitjes/Gidsjes)