Jan Doppen (rechts), hier in actie met Ferdy Jolij in SSST, Roomse Herrie 2013. Foto: PR Roomse Herrie
Jan Doppen (rechts), hier in actie met Ferdy Jolij in SSST, Roomse Herrie 2013. Foto: PR Roomse Herrie Foto: PR Roomse Herrie

Roomse Herrie presenteert 'De bruiloft'

Zaterdag 4 november, en mogelijk vrijdag 3 november

Door Henri Walterbos

OOST GELRE - In 2007 was het Stichting Burenplicht dat met 'Roomse Herrie; ruim een halve eeuw popcultuur in Lichtenvoorde, Groenlo en de kerkdorpen' dat een prachtig, 324 pagina's tellend, kleuren boekwerk uitbracht. Daarin werd de popgeschiedenis van de toen nog 'Lichtenvoorde-Groenlo' geheten gemeente Oost Gelre vastgelegd, gevolgd door popreünies in 2008 en 2013.

Beide reünies in City Lido in Groenlo mochten zich in een zeer grote belangstelling verheugen vanuit de gehele gemeente, en daarbuiten. Een rekensommetje is dan snel gemaakt, althans zo denken vele liefhebbers en dan wordt er al stiekem verheugd vooruitgekeken naar 2018. Donderdagavond dook echter geheel uit het niets een bericht op Facebook op waarin de heren achter het boekwerk en beide popreünies bij elkaar zaten voor een bespreking over 'Roomse Herrie deel 3'. Navraag bij 'Roomse broeder' van het eerste uur Jan Doppen, uit Lichtenvoorde, leert dat liefhebbers van een evenement van dezelfde organisatoren, onder dezelfde noemer, niet tot 2018 hoeven te wachten.
Doppen lacht. "Klopt. We gaan dit jaar al iets organiseren, maar het is geen popreünie." Wat het precies is daarover wil een lachende Doppen niet teveel loslaten. "Het heeft wel raakvlakken met de muziekcultuur binnen onze gemeente en past geheel in de traditie die we in leven willen houden. Het is een bruiloft, met live muziek, uiteraard uit Oost Gelre, en wel op 4 november, met mogelijk 3 november als extra datum. We zijn volop bezig met het uitwerken van onze wilde ideeën." Het belooft een zeer bijzonder evenement te worden, zo is al wel duidelijk, gelet op de lach van Doppen. "We hebben er tijdens het brainstormen zelf al het grootste plezier aan beleefd. Ontzettend gelachen al. We moeten het echter allemaal nog vormgeven. Daar zijn we druk mee bezig." Wie er trouwen en waar de heuglijke dag zal plaatsvinden daarover zal naar verwachting in mei meer nieuws over naar buiten worden gebracht.


Zondagmatinee: goochelen

Groenlo – De tweede zondagmatinee van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé staat in het teken van goochelen. Deze middagvoorstelling vindt plaats op zondag 30 april van 14.30 tot 16.00 uur in Marga's Grand Café van De Molenberg. Deze middag vertoont Tom Krooshof zijn goochelkunsten. Voor de pauze geeft hij een show en na de pauze gaat hij langs de tafels en laat hij daar zijn goocheltrucs zien. Kaartjes zijn voor 5 euro te koop bij de receptie en in Marga's Grand Café van De Molenberg. Dit is inclusief één kop koffie en een consumptie.