Tim Peters en Rik Groothuis van Loco tussen Arne Poelhuis en Jan van der Veen van de sponsorcommissie SamenLoop voor Hoop Oost Gelre.
Tim Peters en Rik Groothuis van Loco tussen Arne Poelhuis en Jan van der Veen van de sponsorcommissie SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Foto:

Correspondents Dinner in
kader Samenloop voor Hoop

Burgemeester Annette Bronsvoort hoofdact

Door Henri Walterbos

OOST GELRE - In het kader van een zo hoog mogelijke opbrengst voor de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, ten bate van het KWF draait de activiteitenmolen op volle toeren. Deelnemende teams bedenken van alles, maar ook de initiators zelf, naast het organiseren en coördineren van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Zo zal vanaf 1 mei een online veiling de lucht in gaan met tal van unieke zaken waar op geboden kan worden en zal op 11 mei het eerste Correspondents Dinner van Oost Gelre plaatsvinden bij Loco Eten en Drinken te Lievelde, centraal gelegen in de gemeente Oost Gelre. Het speciaal georganiseerd diner, naar Amerikaans voorbeeld, beleefde in Nederland zijn primeur in 2016 toen premier Mark Rutte zich liet verleiden om op humoristische wijze het journaille en andere mediavertegenwoordigers en plein public op de hak te nemen. Op 11 mei is het de beurt aan de burgemeester van Oost Gelre, Annette Bronsvoort om zich in die rol te verplaatsen. Dit alles omlijst door een gastronomisch vijfgangen diner met bijpassend wijnarrangement.

Rik Groothuis en Tim Peters van Loco Eten en Drinken in Lievelde hoefden er niet lang over na te denken of ze mee wilden werken aan deze avond voor het goede doel. "Normaliter sponsoren we voetbalclubs en dergelijke maar dit goede doel sponsoren we ook graag. Het is daarnaast een erg leuk initiatief. Het is tevens een gelegenheid ons als bedrijf te presenteren," verklaart Rik de medewerking van het Lieveldse horecabedrijf. "We hebben een mooi menu samen gesteld met hele fijne wijnen. Wijnen die bij de gangen passen," vult Tim aan over hetgeen de gasten voorgeschoteld zal worden.

Uitstekend doel
Het Correspondents Dinner zal omlijst worden met passende optredens. Hoofdact is Burgemeester Annette Bronsvoort, tevens ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, die een humoristische speach zal verzorgen, waarin vele Oost Gelrese zaken voorbij zullen komen. Ze zegt desgevraagd graag mee te werken aan het eerste Correspondents Dinner van Oost Gelre. "Het is voor een uitstekend doel en het brengt mensen samen." Ondanks dat het haar eerste Correspondents Dinner zal zijn zal zij goed beslagen ten ijs komen. Het is echter niet haar eerste 'buut.' Eerder dit jaar maakte ze al haar opwachting tijdens de Dameszitting in Groenlo. Het werd een groot succes. Smaakte dat optreden wellicht naar meer dat ze direct haar medewerking toezegde? "Dat zou je haast zeggen ja," lacht ze. "Het was heel erg leuk om te doen. Ook hier werk ik graag aan mee en er is zoveel te beleven in Oost Gelre dat er voldoende te vertellen valt." Ze heeft zelf al de nodige ideeën over haar optreden maar ze wordt ondersteund door gelouterde buutreedster Chiara Monasso. "Daar ben ik erg blij mee. We hebben al een keer samen gezeten en zaken doorgesproken."

Stijlvol entertainment
Om 18.30 uur wordt gestart met een aperitief. Het diner begint om 19.00 uur en de avond wordt afgesloten rond 23.00 uur. Per couvert bedragen de kosten € 85,00 inclusief aperitief en wijnarrangement alsmede het stijlvolle entertainment. Er zijn tafels beschikbaar van vier, zes en acht personen. Er kan ook individueel of met z'n tweeën deelgenomen worden. Aangezien diensten en goederen nagenoeg tegen kostprijs worden geleverd kan een groot gedeelte van de opbrengst beschikbaar worden gesteld aan SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Aangeschreven zijn alle ondernemingen, aangesloten bij de Industriële Kring Groenlo Lichtenvoorde, GOV en LOV. Ook niet aangesloten bedrijven of individuen krijgen de mogelijkheid deel te nemen aan dit unieke arrangement. Het aantal plekken is echter beperkt. Opgeven kan via oostgelre@samenloopvoorhoop.nl.