De expositieruimte in Stadsboerderij Grolle. Foto: Theo Huijskes
De expositieruimte in Stadsboerderij Grolle. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Voormalige Groenlose
middenstand is trekpleister

Vervolgexpositie in Stadsboerderij Grolle

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het is een alom bekend gegeven dat het Groenlo van weleer, en dan in het bijzonder 'Het oude Grolle binnen de stadsgracht', enorm leeft bij zowel jong als oud. Dat daarbij de aandacht met name uitgaat naar de historische waarde en het aanzien van de oude, knusse straatjes en steegjes en daarnaast in het bijzonder naar oude, karakteristieke, monumentale en andere panden, laat zich gemakkelijk raden.

De vrijwilligers van Stadsboerderij Grolle onder aanvoering van beheerder Henny Garstenveld hebben daarom, en dit na een eerste aanzet eind vorig jaar, het plan opgevat om op die belangstelling nader in te spelen. Het resultaat hiervan is een vervolg foto-expositie Grolse middenstand en kleinbedrijven, die in het boerderijmuseum in de Notenboomstraat in Groenlo wordt gehouden. Onder de titel 'Grolse middenstand en kleinbedrijven in vervlogen tijden', werd gedurende de maanden oktober, november en half december van het vorig jaar reeds een eerste foto-expositie georganiseerd. Een expositie, die vanwege de grote publieke belangstelling van zowel uit als buiten Groenlo een groot succes was. Volgens pr-functionaris Sylvia Wentink was de expositie een feest van herkenning voor de Grollenaren.

"Wij hadden gezorgd voor diverse foto's van winkels uit vervlogen tijden. Winkels die in praktisch ieder in Groenlo woonachtig gezin een begrip waren. Het ging daarbij over bakkers, slagers, kruideniers, kappers en ga zo maar door. Voor ons derhalve redenen genoeg om een vervolg te geven aan deze zeer populaire expositie." Vanaf half april tot eind mei staat de expositie opnieuw in het teken van de Grolse middenstand en kleinbedrijven. De belangstellenden kunnen dan in de stadsboerderij wederom verrassende en veel opmerkelijke foto's aantreffen. Zoals café/restaurant Het Kanon aan de Lichtenvoordseweg, Smederij Abbink, Galanteriezaak Bramer, alsmede diverse slagerswinkels in Goenlo. Een bezienswaardigheid zal bovendien worden ingevuld met de varkensfokkerij zijn van Ian Jolsvai uit Hongarije. De fotocollectie is van Grollenaar Henny Garstenveld, zoals gezegd de beheerder van de stadsboerderij. De Stadsboerderij Grolle is geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Het adres is Notenboomstraat 15 in Groenlo.
De toegangsprijs is 2 euro per persoon, maar voor dat bedrag krijgt men ook een rondleiding aangeboden en een kopje koffie, thee of een glaasje fris.


www.stadsboerderijgrolle.nl