Tweede van links Maxime Bennink en rechts BCG-voorzitter Matthijs Roorda. Foto: Theo Huijskes
Tweede van links Maxime Bennink en rechts BCG-voorzitter Matthijs Roorda. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Business Club sv Grol bij wedstrijd
PEC Zwolle - Heracles Almelo

Met een voorproefje in het Harley Davidson Museum

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het MAC3PARK stadion in Zwolle was afgelopen zaterdagavond bij de derby PEC Zwolle tegen Heracles Almelo met 13.500 toeschouwers stijf uitverkocht. Desondanks hadden een zeventigtal donateurs van de Business Club van S.V. Grol een riante zitplaats op de hoofdtribune om de ploegen van de beide hoofdtrainers (Ron Jans van de thuisclub en John Stegeman van de bezoekende club) aan het werk te zien. Einduitslag: 1-2 in het voordeel van de ploeg uit Almelo.

Eerder op de dag werd de BCG-delegatie, met deze keer in hun midden twee dames: Noƫlle en Natascha, op het sportpark Den Elshof met koffie en krentenwegge ontvangen door het bestuur van de businessclub onder aanvoering van voorzitter Matthijs Roorda. Vervolgens werd er met de dubbeldeks touringcar van Gelderesch Reizen koers gezet richting Raalte om aldaar een bezoekje te brengen aan het Harley Davidson Museum. Een uniek America Motorcycle Museum, gesticht door ene Max Middelbosch die reeds op zijn 25e levensjaar de eerste Harley Davidson kocht. Een initiatief dat inmiddels is uitgegroeid naar een grote, tevens unieke verzameling Harley's met een onschatbare totaalwaarde.
Daarna ging het richting Zwolle voor in eerste instantie een gezellig verblijf in het, centraal in het PEC-stadion gehuisveste riante Wok & Life Cooking restaurant. Daar konden de BCG-donateurs volop genieten van een heerlijk drankje en bovenal een exclusieve hap eten.
Gastspreker tijdens deze geslaagde meeting was Jacco Teunis, onder andere manager van het damesvoetbal bij PEC Zwolle. Na een uiteenzetting over de club met een blik op de toekomst en een kijkje in de geadopteerde Stichting Regio Zwolle United, konden de BCG-gasten uit Groenlo tevens kennis maken met Maxime Bennink, geboren en woonachtig in Groenlo en sedert dit seizoen speelster bij PEC Zwolle. Een bijzonder toepasselijke ontmoeting, waarbij Maxime vertelde dat zij het bijzonder naar haar zin heeft bij de voetbalclub in Zwolle. Na gedurende een periode van vijf jaar de opleiding te hebben gevolgd bij FC Twente in Enschede, is zij nu een vaste steunpilaar in het team van PEC Zwolle. "Ik beleef hier eigenlijk een zesdaagse voetbalweek. Trainen op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, wedstrijd spelen op de vrijdag en een uitlooptraining op de zaterdag. Er is hier altijd veel publiek bij onze wedstrijden en wat belangrijker is, niet alleen het voetbaltechnische gedeelte, maar ook de randvoorwaarden zijn uitstekend verzorgd", aldus de dochter van Pascal en Stephany Bennink-Dechering.
Na een gezellig onderonsje onder het genot van een drankje in de PEC-businessclub vertrok het gezelschap na de wedstrijd richting Groenlo om rond de klok van twaalven weer bij het eigen sportpark Den Elshof te arriveren.