Kinderen van de Watermolen oefenen voor de voorstelling. Bovenste rij vlnr ouder Ingrid van Beusekom, juf Inge Konings, producent Martin Forget en zijn assistente en directeur Cilia Stortelder.
Kinderen van de Watermolen oefenen voor de voorstelling. Bovenste rij vlnr ouder Ingrid van Beusekom, juf Inge Konings, producent Martin Forget en zijn assistente en directeur Cilia Stortelder. Foto:

Watermolenschool viert 40-jarig bestaan

School is klaar voor de toekomst

GROENLO - Basisschool de Watermolen in Groenlo bestaat veertig jaar en dat is uitbundig gevierd.Vrijdag studeerden de kinderen een theatervoorstelling in die 's avonds voor de ouders én voor het team werd opgevoerd.

"Vandaag is het een echte feestdag", vertelt directeur Cilia Stortelder. "De kinderen krijgen de hele dag les van Theater Zonder Blabla uit Zuidwolde. De kinderen maken alles zelf van het decor tot de kleding en leren van producent Martin Forget de fijne kneepjes van het vak. Omdat het bijna Koningsdag is, is er vandaag een ook nog eens een bijzondere en koninklijke lunch."
's Avonds wordt er voor de ouders en de kinderen een film vertoond die speciaal voor het jubileum door het team is gemaakt. Alle leerlingen van de school krijgen een prachtig aandenken aan het 40-jarig bestaan: een stevige kruk die door ontwerpster Noël Versteegen prachtig is gedecoreerd en voorzien van dé lijfspreuk van de Watermolen: een stevige basis.

Onderzoekend leren
Het 40-jarig jubileum is voor Stortelder ook een mooie gelegenheid om te laten zien dat de Watermolen klaar is voor de toekomst. "Ouders kiezen heel bewust voor deze school. Wij staan voor onderzoekend leren en zijn gericht op vaardigheden, samenwerking en oplossingen zoeken."
Met het oog op de krimp wordt er in Groenlo veel gespeculeerd over de sluitingen van scholen in deze plaats. Het is echter zo dat er mogelijk locaties gesloten worden maar dat wil niet zeggen dat er per definitie scholen dichtgaan. Het plan is dat er de huidige scholen blijven bestaan maar dat ze misschien naar een andere locatie gaan. Daarbij is niet uitgesloten dat er meerdere scholen op één locatie gehuisvest zullen worden.
Mandy van der Veer van de MR kiest voor het soort onderwijs en niet voor de locatie. "Deze school is toevallig het verst van ons huis maar spreekt ons het meest aan. De Watermolenschool kent een zeer betrokken en actieve ouderclub, binnen deze school zijn veel verbindingen op alle fronten. Daarnaast heeft De Watermolen altijd innovatieve onderdelen binnen het onderwijs zoals het techbasium. Sowieso wordt hier veel op techniek en wetenschap gestuurd; niet alleen leren maar ook weten waarom iets op die manier werkt zodat de verbinding met echte wereld duidelijk wordt." Met de theatervoorstelling van vrijdagavond komt er een eind aan een bijzonder drukke week voor de kinderen, de ouders én het team. "Een prachtig afsluiting van ons 40-jarig jubileum. Over 10 jaar houden we weer een groot feest", zo besluit Stortelder.