Van links naar rechts: Simone Derksen van de VVV, wethouder René Hoijtink en Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator gemeente Oost Gelre. Foto: PR
Van links naar rechts: Simone Derksen van de VVV, wethouder René Hoijtink en Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator gemeente Oost Gelre. Foto: PR Foto:

Eerste passe-partouts en plattegrond overhandigd aan wethouder Hoijtink

GROENLO - Vrijdagmiddag 21 april werden ten overstaan van zo'n vijftig genodigden de eerste passe-partouts en de daarbij behorende plattegrond overhandigd aan wethouder Rene Hoijtink. Deze werden hem overhandigd door Toeristisch Coördinator Bernou Wagenaar en VVV-medewerkster Simone Derksen. Peter Pothof, voorzitter van de VVV-Oost Gelre heette iedereen welkom. Hierna nam Erik Mentink het woord en vertelde over de totstandkoming van dit mooie toeristische product. Een samenwerking tussen de toeristische bezienswaardigheden in Groenlo. Wethouder Rene Hoijtink sprak zijn waardering uit voor hetgeen allemaal tot stand is gebracht. De passe-partouts zijn inmiddels te koop.

Vorig jaar werden in Groenlo voor het eerst de Vestingdagen Cultureel georganiseerd. Toen werd ook een passe-partout geïntroduceerd. En dat werd een groot succes. Met het passe-partout krijgt iedereen ook dit jaar toegang tot nagenoeg alle toeristische bezienswaardigheden in Groenlo. Het passe-partout is in het gehele aankomende toeristisch seizoen geldig (april tot en met oktober 2017). Het wordt uitgegeven in de vorm van een juten zakje met daarin vier dukaten! De prijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Met de dukaten die in het juten zakje zitten kan iedereen terecht bij vier van de volgende toeristische bezienswaardigheden (elk kost 1 dukaat): Stadsboerderij Grolle, Stoomhoutzagerij Nahuis, Stadsmuseum Groenlo, Multimediashow Slag om Grolle in de Oude Calixtuskerk, Toren beklimmen en bezichtiging Calixtusbasiliek, Kerkers onder het Stadhuis, Een ritje met de Groenlo Vestingstad Express. Het passe-partout is het hele seizoen te koop bij de VVV in Groenlo (Kevelderstraat 1), de receptie van Marveld Recreatie en de deelnemende toeristische bezienswaardigheden. Bezoekers ontvangen bij aankoop een plattegrond. Op de achterkant van de plattegrond staat informatie over de deelnemers en de openingstijden. Ook zijn de verschillende galerieën vermeld die Groenlo rijk is.
???????Er zijn dit jaar vijf zogenaamde Passe-partout Promotie Dagen. Telkens een andere toeristische bezienswaardigheid is dan het middelpunt met een extra programma. Ook de Vestingstad Express rijdt. De Passe-partout Promotie Dagen vinden tussen 11.00 en 17.00 uur plaats op: Zaterdag 6 mei (Stadsboerderij het middelpunt). Zaterdag 10 juni (Oude Calixtuskerk het middelpunt). Zaterdag 1 juli (Stoomhoutzagerij het middelpunt). Zaterdag 2 september (Calixtusbasiliek het middelpunt). Zaterdag 30 september (Stadsmuseum het middelpunt). De Stoomhoutzagerij heeft afwijkende openingstijden (opent om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur).