De finalisten. Foto: PR
De finalisten. Foto: PR

Negen meiden door naar de regiofinale

GROENLO - Negen meiden van Gymcul Rap & Snel hebben zich geplaatst voor de regiofinale op zaterdag 13 mei.

Mirthe Bomers (2e), Sjuul Ressing (5e), Irsa Smit (7e), Esmee Rootinck (8e), Charlene Nijland (11e) namen deel in Instap, D2.
Deze meiden waren helemaal klaar voor de derde voorronde. Alle oefeningen zitten er goed in en de elementen hebben ze onder de knie. Alleen voor Irsa was er een spannende verandering in haar oefening. Irsa ging een 'handstand' op de balk laten zien, in plaats van de zweefstand. Deze is heel goed gelukt! Sjuul heeft laten zien een echte vloerturnster te zijn en ging als enige meisje van de wedstrijd met een score van bijna 14,5 punten naar huis. Dit komt mede doordat zij een aantal moeilijke elementen turnt, waaronder de 'overslag'. Ook Esmee liet een hele nette vloeroefening zien en laat daarnaast vooral zien een hele stabiele turnster op balk te zijn. Charlene is ontzettend lenig en zij kan daar goed gebruik van maken in elementen als 'boogje' op vloer en de danspasjes op de balk. Deze voert ze heel netjes uit en ze heeft deze wedstrijd mooie punten behaald. Mirthe heeft op de brug een bijna perfecte oefening laten zien. Dit blijkt ook wel uit haar brugcijfer en zij heeft op de brug de hoogste score van de wedstrijd gekregen. Aan het eind van de wedstrijd bleken haar punten voldoende te zijn voor een zilveren medaille. Mirthe, Sjuul en Irsa mogen op zaterdag 13 mei de oefeningen nogmaals laten zien in deze finale. Voor Esmee en Charlene is het nog even afwachten, zij zijn 1e en 2e reserve.

Ook voor Eva Vogel (Pupil 1, D2) stond de derde voorronde op het programma. Deze wedstrijd heeft ze weer een fantastische sprong laten zien. De jury was onder de indruk. Op de balk was Eva ontzettend zenuwachtig voor haar oefening, maar ondanks haar trillende benen is ze het grootste gedeelte van haar oefening netjes op de balk blijven staan. Eva mag op de regiofinale laten zien wat ze nog meer in huis heeft.

Fem Sprenkeler (7e), Noor Janssen (9e), Tess Klein Tuente (11e), Nadine Kasteel (23e) zijn Pupil 2, D2
De meiden hebben deze wedstrijd zelf opgeschreven welke tips en tops zij hebben. Milou kon helaas niet mee doen, in verband met een blessure. Ze heeft haar taak als assistente wel ontzettend goed uitgevoerd. Noor heeft dit seizoen erg hard geoefend voor de radslag op de balk en deze is op de wedstrijd heel netjes gelukt. Ze viel bij een element bijna van de balk af, maar ze wist zich heel netjes te corrigeren en heeft zelfs een vierde plaats behaald op de balk. Op de brug is het ophurken gelukt. Tess heeft op de brug een hele nette oefening laten zien, en het was duidelijk te zien waarom dit haar favoriete onderdeel is. Ze liet hele mooie, rechte zwaaien zien en het ophurken ging erg goed. Bij Nadine is de 'overslag' op de vloer heel netjes uitgevoerd en de stutrol met rechte armen gelukt. Dit is een heel lastig onderdeel, omdat het element alleen geteld wordt wanneer de armen helemaal recht blijven. Bij de eerste wedstrijd is Nadine helaas drie maal van de balk gevallen, maar tijdens de derde voorronde is ze de hele oefening op de balk blijven staan! Dat harde oefenen op de training is dus niet voor niets geweest. Fem vond op de brug dat het ophurken goed is gegaan en dat de zwaai mooi recht was. Hier was de jury het helemaal mee eens, want ze heeft een mooie score gekregen en daarmee een derde plaats op de brug behaald. Ook is het heel knap dat de radslag en de handstand netjes zijn gelukt op de balk. Fem doet dit jaar pas voor het eerst mee met de wedstrijden en zij heeft zich direct al geplaatst voor de regiofinale. Samen met Milou en Noor kan ze zich voor gaan bereiden voor de finale.

Jeugd 1, D2 : Lisa van Dillen (6e), Bloem Rombout (18e)
Lisa heeft op de sprong twee hele nette overslagen laten zien en ook Bloem wist op dit onderdeel een heel mooi cijfer te behalen. Lisa vond haar balkoefening erg spannend, en nadat de koprol was gelukt, werden de zenuwen steeds groter voor de handstand. Maar dat was nergens voor nodig, want de gehele oefening is ze netjes op de balk blijven staan. Lisa heeft zich ook geplaatst voor de regiofinale in mei. Bloem heeft een hele mooie, hoge salto van de balk af gedaan. Dit is vaak een lastig onderdeel voor de meiden. Ook op de vloer heeft Bloem een hele nette, stabiele oefening laten zien.

Jeugd 2, D2: Celine Gebbink (11e), Elvy Tanck (18e)
Celine heeft hard geoefend voor de 'kip' aan de hoge ligger. Dit element is voor het eerst gelukt tijdens een wedstijd. Dit heeft haar een mooi cijfer voor haar oefening opgeleverd. Op de balk heeft Celine een aantal lastige elementen, maar alles is gelukt zonder van de balk te vallen. Celine is 1e reserve, dus voor haar is het nog even spannend of ze 13 mei mee mag doen. Ook Elvy is tijdens de wedstrijd niet van de balk gevallen. Op de vloer heeft Elvy een hele sierlijke oefening laten zien met daarin een hele hoge salto.