Directeur Edwin Bomers van Marveld Recreatie. Foto: Theo Huijskes
Directeur Edwin Bomers van Marveld Recreatie. Foto: Theo Huijskes Foto:

Marveld Recreatie Olympisch Dorp tijdens Special Olympics

Gastheerschap in het kader van het 50-jarig bestaan

Door Theo Huijskes

GROENLO - Wanneer hem wordt aangegeven dat hij in 2018 tijdens de Special Olympics in de Gelderse Achterhoek mag fungeren als burgemeester van het Olympisch Dorp, begint eigenaar/directeur Edwin Bomers van Marveld Recreatie te lachen: "Dat soort baantjes zijn aan mij niet besteed. Het enige wat ik wil toezeggen is het feit dat wij tijdens dat mooie sportevenement in deze regio er alles aan gaan doen om een goede gastheer te zijn."

Marveld Recreatie bestaat ten tijde van de Special Olympics vijftig jaar. Bomers zegt daarover: "Een gouden jubileum, waar je natuurlijk niet ongemerkt aan voorbij kunt gaan. Daarom ben ik er bijzonder trots op dat wij juist dan als het onderkomen mogen fungeren voor al die honderden sporters met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Zie het als een vorm van maatschappelijke dienstverlening, waar wij 100% voor zullen gaan."

In de Achterhoek
Op veertien verschillende locaties zullen ruim 2500 sporters met een verstandelijke handicap, vergezeld van circa 1000 begeleiders aan 21 verschillende takken van sport (zowel indoor als outdoor) deelnemen. Het is zeker dat in ieder geval vier sporten in de gemeente Oost Gelre worden beoefend, te weten voetbal op sportpark Den Elshof van Grol, handbal in de Lichtenvoordse Hamalandhal, tafeltennis bij Litac in Lichtenvoorde en paardensport in het Paardensportcentrum in Vragender.

Nieuwe achtpersoons bungalows
Edwin Bomers zegt met genoegen de op Marveld Recreatie aanwezige bedden ter beschikking te stellen van de deelnemende sporters, hun begeleiders, officials en overige genodigden. "Dat betekent dat het gehele bungalowpark, alsmede Hotel Havezate ter beschikking is. Daar komt nog bij dat er op 1 september ter uitbreiding van het park wordt gestart met de bouw van 21 luxe achtpersoons bungalows. Deze moeten even vóór de Special Olympics gereed zijn. Overige gasten, waaronder familieleden, vrienden en kennissen van de sporters, krijgen gelegenheid om met de caravan te komen of met een tent te komen kamperen."

Staan er voor Marveld Recreatie nog extra maatregelen te wachten? Bomers: "Daar ga ik niet vanuit. Voor ons verandert er eigenlijk niet zoveel. Gedurende het gehele jaar, zeker in het hoogseizoen wanneer er duizenden gasten hier verblijven, moeten wij immers op alles voorbereid zijn. Naast alle faciliteiten zijn ook alle voorzieningen om in te zetten bij calamiteiten aanwezig. Hooguit kan overwogen worden om zwaarder in te zetten op beveiliging. Maar ook dat is voor ons geen probleem."

Het met alle voorzieningen uitgeruste vakantiepark Marveld Recreatie gaat het halve eeuwfeest vieren met een open huis in de mei 2018, gevolgd in juni door eerst het Internationale Marveldtoernooi en daarna de Special Olympics.