Rens te Stroet (vooraan rechts) in actie. Foto: PR
Rens te Stroet (vooraan rechts) in actie. Foto: PR Foto:

Topploegen in de rij voor Ronde van de Achterhoek

ACHTERHOEK - De Stichting Wielerpromotion Gendringen houdt op zondag 20 augustus de Ronde van de Achterhoek voor elite/beloften van het Nederlandse wielrennen. Na eerder als etappe een onderdeel te zijn geweest van Olympia's Tour een grote uitdaging voor deze stichting om geheel zelfstandig de Achterhoekse ronde te organiseren.

"De reactie van de wielerploegen uit de top van Nederland is ronduit geweldig. Ondanks dat ze hun eigen kampioenschap, de Nederlandse KNWU-topcompetitie, al via acht wedstrijden verplicht moeten rijden, hebben maar liefst 16 van de 17 topploegen aangegeven aan de start op de Markt in Aalten te zullen verschijnen.

Bekende topploegen zijn Destil-Jo Piels Cyclingteam, Metec-TKH Continental Cyclingteam, SEG Racing Academy, Delta Cycling Rotterdam, Baby Dump Cycling Team en Monkeytown Cycling Team, dit zijn zes continentale teams, semi-profs.
Regionale favoriet bij onder meer Piels is Rens te Stroet uit Keijenborg.

Daarnaast is er natuurlijk de regionale ploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team, een ploeg bestaande uit wielrenners afkomstig uit Oost-Nederland. Verder wordt er deelgenomen door de ploegen van NWVG-Bike4Air Cyclingteam, Team Eerens Stormvogels Veendam, Volharding Wilton Cyclingteam, Wielervereniging West-Frisia, SwABo Cycling Team, Wielervereniging Westland Wil Vooruit, Wielervereniging De IJsselstreek, Vlasman Cycling Team, Team Lotto NL- Jumbo – DeJongeRenner en het VolkerWessels-Merckx Cycling Team.

De organisatie wil nog 5 ploegen toevoegen, zodat er totaal 22 wielerploegen van 8 renners starten om 13.00 uur in Aalten, die via Winterswijk rond 14.00 uur in Groenlo zijn. Er wordt prettig samengewerkt met het nieuwe wielercomité van Groenlo, die de doorkomst van de toppers gebruiken als startschot van de eigen wielerronde Dwars deur Grolle.
De Ronde van de Achterhoek rijdt via Ruurlo en is om 15.00 uur in Wichmond, niet alleen over brede asfaltwegen, maar ook over enkele Achterhoekse veldweggetjes.
Na de doorkomst in Laag Keppel, wordt circa 16.15 uur in Beek de Peeskesbult beklommen, en zijn de renners om 16.30 uur in Gendringen voor de eerste van de zes lokale omlopen. De finish is rond 17.30 uur.

Via tussensprints onderweg wordt er gestreden om de Achterhoek trui, naast uiteraard het gevecht om de winst in deze Ronde van de Achterhoek.
Dit wielersport-evenement wordt inmiddels al gesteund door Achterhoek in Beweging, gemeente Aalten, gemeente Winterswijk, gemeente Oost Gelre, gemeente Berkelland, gemeente Bronckhorst, gemeente Doetinchem, gemeente Montferland, gemeente Oude IJsselstreek, Stichting Achterhoeks Toerisme, diverse regionale sponsoren en Achterhoek Nieuws, de uitgever van deze krant.