Ook op het WissinkToernooi Grol - Longa'30.
Ook op het WissinkToernooi Grol - Longa'30. Foto: Gerard Houben

Derde Wissink D- en E-toernooi

GROENLO - "We vinden het jammer dat sv Grol alleen maar het Internationale Marveldtoernooi organiseert. Een prachtig toernooi. Niets ten nadele van dat toernooi maar er is meer dan alleen maar die jongens." Twee jaar geleden de motivatie voor enkele Grol-vrijwilligers om een toernooi te gaan organiseren voor de selectieteams in de D- en E-klasse.

Door Henri Walterbos

"Er kunnen andere clubs uit de regio uitgenodigd worden. De verenigingen die de andere Grolteams uitnodigen worden nu bij Grol uitgenodigd voor het toernooi", aldus voorzitter Marc Rots. Een succesvolle eerste editie in 2015, met enkel lovende reacties van deelnemende teams, deed de organisatie besluiten het toernooi uit te breiden met een toernooitje voor meisjes-E-teams. "We willen graag zoveel mogelijk spelertjes laten genieten van een eigen toernooi. Daar worden ze alleen maar beter van en het is natuurlijk hartstikke leuk om met je team op toernooi te gaan. Meisjes zijn voor ons vanzelfsprekend net zo belangrijk als jongens, al is het wel ontzettend trekken aan meisjesteams, merken we al twee jaar."

Sterk toernooi
De derde editie van het Wissink D- en E-toernooi vindt plaats op zaterdag 3 en 4 zondag juni, oftewel het Pinksterweekend. Op zaterdag spelen D-teams hun wedstrijden op de grote velden, een dag later gevolgd door de E-teams en meisjes-E-teams. Beide dagen een sterk bezet toernooi, met enkel standaardteams van topamateurclubs. Deelnemende clubs zijn onder meer IJsselmeervogels, Arnhemse Boys, FC Winterswijk, FC Trias, Longa '30, Bon Boys, SV Colmschate, SPVGG Vreden (D), Excelsior '31, Vogido, Orion, VV Viod, Sp Neede, Rohda Raalte, ATC '65, TVC '28, OSC Osnabrück, AZSV en uiteraard sv Grol.

Grote erkenning
De organisatie prijst zich gelukkig met restaurant en bakkerij Wissink dat zich bereid verklaarde zijn naam aan het toernooi te verbinden en hiermee het hoofdsponsorschap aan te gaan. Na een 'proefjaar' werd een verbintenis voor vijf jaar aangegaan. "Daar zijn we erg blij mee. Daar kunnen we op bouwen, naast steun van Sportcafé Den Elshof, John Ligtenberg Vormgeving, Maarse Drukwerk en het jeugdbestuur van sv Grol. Van de Businessclub Grol kregen we tijdens de sponsoravond voorafgaand aan het Marveldtoernooi een cheque van duizend euro voor het doorontwikkelen ons toernooi. Helemaal te gek. Het voelt als grote erkenning van ons toernooi", vertelt een blije toernooivoorzitter Marc Rots. "Van alle kanten krijgen we medewerking. Ook een aantal jonge vrijwilligers maakt deel uit van de organisatie: Bart Huijskes, Tom Heming, Tim Penterman en Pelle Walterbos. Naast hen zijn er nog meer jonge gasten die ons helpen beide dagen, want we hebben scheidsrechters nodig, maar ook vrijwilligers die bij de pannakooi, de shoot-outs, of het springkussen staan."

Twin-Gamesprincipe
In de E-klasse wordt er gespeeld volgens het zogenaamde Twin Games-principe. De speelduur van de wedstrijden bedraagt 2 x 10 minuten. De wedstrijdjes vinden plaats op veldjes van 42 x 30 meter, met 6 tegen 6. "Het is een stukje talentontwikkeling voor jonge spelers, want ze hebben veel meer balbezit in kleinere ruimtes, in een hoog tempo", is Marc enthousiast. "Bij een doelpunt wordt er niet afgetrapt in het midden maar wordt het spel direct weer hervat. Er is geen ingooi, maar een intrap. Er wordt vaker gescoord en het is mooier om naar te kijken."
Op Facebook is het toernooi te volgen: Wissink D- en E-toernooi.

SamenLoop voor Hoop Oost Gelre
Gedurende beide toernooidagen zal er een verloting gehouden worden die in zijn geheel ten goede komt aan de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. "Een mooi initiatief waar wij als gezonde mensen graag ons steentje aan bijdragen", aldus Marc. De prijzen voor de verloting worden beschikbaar gesteld door Chiel Meekes Partijgroothandel.nl.