Een impressie van het zomerconcert van vorig jaar. Foto: PR
Een impressie van het zomerconcert van vorig jaar. Foto: PR Foto:

Zomerconcert met drie
passievolle mannenkoren

WINTERSWIJK - Op zondag 11 juni, van 14.00 tot 17.00 uur, vindt er weer een zomerconcert plaats op het terrein van Berenschots Watermolen in het Woold. Ditmaal met de Greyhound Barbershop Singers, het Woolds Mansleukoor en het uit Duitsland afkomstige Vredens mannenkoor.

Door Bram Beckmans

De Greyhound Barbershop Singers en het Woolds Mansleukoor zingen al een aantal jaren tijdens het zomerconcert bij Berenschots Watermolen. Beide koren worden gekenmerkt door een eigen, unieke stijl. De mannen van de Greyhound Barbershop zingen onder andere klassieke barbershop liederen en gebruiken daarbij op een swingende manier veel mimiek en gebaren. Het Mansleukoor vult dit perfect aan met bekende pop, blues en Afrikaanse liederen. Maar ook bekende nummers van componist Schubert vallen onder het repertoire van dit koor.

'Wij als zangers genieten zelf ook enorm veel'

Het tweetal mannenkoren regelt ieder jaar een derde koor voor het zomerconcert. Dit jaar viel de keuze op het Vredens mannenkoor. Dit Duitse koor kent zo'n 60 leden waardoor het een drukke, maar gezellige bedoening gaat worden, vertelt Johan Goossens van de Greyhound Barbershop Singers: "Ieder jaar is het altijd een spektakel. Met de twee andere koren samen zorgen we voor een luchtig en populair programma. Het is mooi om de mensen te zien genieten, maar wij als zangers genieten zelf ook enorm veel."

Prima locatie
Al een aantal jaren faciliteert Stichting Berenschots Mölle het zomerconcert op het terrein rondom de 365 jaar oude watermolen, dat middenin het natuurgebied de Bekendelle ligt. Voor de stichting is het concert altijd goed bevallen en ook dit jaar wordt dat weer verwacht. "Het zomerconcert is altijd erg populair. De mannenkoren worden gekenmerkt door hun heldere klanken, het is niet even wat zingen. Je merkt echt het plezier van de mannen, waardoor er een gemoedelijke sfeer ontstaat, waarbij iedereen ook lekker kan meezingen", vertelt Wineke Buunk van Berenschots Watermolen. Het totale programma duurt drie uur, waarbij het in de voorgaande jaren een komen en gaan van mensen is. "Veel bezoekers maken vaak eerst een rondje op de fiets, komen dan bij ons wat drinken en genieten van de muziek. Terwijl anderen soms wel de hele middag blijven. Dat maakt het lekker laagdrempelig. We hopen natuurlijk op mooi weer, want dan zitten we buiten, maar anders spelen we in onze 'Schoppe'en daar is ook niks mis mee", sluit Buunk af.

Gratis entree
Het zomerconcert is op zondag 11 juni, van 14.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken bij Berenschot's Watermolen, aan de Wooldseweg 74 in Winterswijk. Verder staan er deze zomer nog verschillende activiteiten van Stichting Berenschots Mölle op de planning. Waaronder de grote kunstmarkt in het weekend van 1 en 2 juli. Dan trekken talloze kunstenaars uit verschillende uithoeken weer richting de Achterhoek. Bovendien zingt het Woolds Mansleukoor ook rondom de kraampjes van de kunstmarkt.


www.berenschotswatermolen.nl