Feyenoord was de winnaar in 2016.  Foto: PR
Feyenoord was de winnaar in 2016. Foto: PR Foto:

Toppers in spe voetballen in Zieuwent

ZIEUWENT - Op sportpark De Greune Weide lopen in het weekend van 3 en 4 juni ongetwijfeld weer enkele pareltjes rond. Jonge voetballertjes van maximaal 12 jaar oud, die nu voetballen puur vanuit hun hart en straks misschien wel schitteren op het allerhoogste niveau. Net zoals Davy Klaasen, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert (allen Ajax), Tonny Vilhena, Rick Karsdorp (Feyenoord) en Jorrit Hendrix (PSV) dat ooit deden. Of wat te denken van Memphis Depay (PSV, nu Olympique Lyon), Julian Draxler (Schalke'04, nu Paris Saint Germain) of Leroy Sané (Schalke'04, nu Manchester City)? Op zaterdag 3 juni om 10.00 uur starten poulewedstrijden. Er zijn twee poules van vijf teams. Ajax, Feyenoord, Benfica, RSC Anderlecht en RKZVC strijden in de ene om de drie hoogste posities die recht geven op doorgaan in de finalepoules van zondag. In de andere poule spelen AZ, PSV, Bayer 04 Leverkusen, OSC Lille en Zenit St. Petersburg. Op zondag gaat het vanaf 09.30 uur verder.

Wat zou eigenlijk 'de transferwaarde van vijftien jaar Seesing Tournament' zijn? Tel de waarde van al die toppers eens bij elkaar op en een duizelingwekkend bedrag komt te voorschijn. Ooit liepen spelers als Memphis Depay, Julian Draxler en Leroy Sané voor een paar voetbalschoenen op De Greune Weide te pingelen, maar in het voorbije jaar brachten ze gezamenlijk een kleine honderd miljoen op. Depay ging van Manchester United naar Olympique Lyon, Julian Draxler verhuisde van VfL Wolfsburg naar Paris Saint Germain en Leroy Sané verkaste van Schalke 04 naar Manchester City. De kleintjes van toen zijn de grote heren van nu. Mannen van statuur in het mondiale voetbal, die bij hun kennismaking met het jeugdtoernooi in Zieuwent nog ongestoord hun gang konden gaan. Wars van trainerstaal voetbalden ze daar nog volgens de natuur, met het instinct als radar en de ziel als motor. Het is nog maar een paar jaar geleden dat de toeschouwers van Seesing Tournament het prachtig vonden dat het grappige zoontje van Patrick Kluivert langs de lijn dartelde. Een week geleden hoorde Justin bij de selectie van Ajax in de Europa League Finale tegen het grote Manchester United, de ploeg van onder meer de Nederlander Fosu Mensah, die als Ajacied ook al eens te gast was in de Achterhoek.
Net als Davy Klaassen overigens, de aanvoerder en krachtbron van het huidige Ajax. Hij was er in 2005 al bij. Ook zijn ploeggenoten Mathijs de Ligt en Joel Veltman hoef je niet uit te leggen waar Zieuwent ligt. Toen Ajax een aantal dagen geleden in Stockholm de rode loper van het Europese voetbal bewandelde, gloeiden de harten bij RKZVC van trots. Het was een feest der herkenning.
Maar wat te denken van de huidige landskampioen Feyenoord? Ook voor de Rotterdamse volksclub was het Seesing Tournament ooit de kraamkamer voor succes. Terence Kongolo, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena: wie in 2006 en 2007 goed keek zag toen al een gouden toekomst in het verschiet. Leuk detail: de vakjury wees Vilhena in 2007 aan als de beste speler van het toernooi.

Eregalerij
Maar in de Zieuwentse 'eregalerij' staan onder meer ook spelers als Bazoer, Clasie, Leno (doelman Leverkusen), Bruma, Van Beek, Rekik en niet te vergeten de jongens uit de regio, Jurjus, Bruns en Te Wierik. Zij hebben het allemaal gehaald, maar wat gaat de lichting deelnemers van 2017 brengen? Welke jochies van Benfica, Zenit St. Petersburg, Anderlecht, Ajax, PSV en Feyenoord staan over een jaar of tien in de schijnwerpers van de Champions League? Wie gaat verrassen, verbazen en de pure liefhebbers verleiden?
Het Seesing Tournament op de velden van voetbalclub RKZVC in Zieuwent is het pinksterweekend het toneel voor dit onder 12 toernooi. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en RKZVC (versterkt met enkele regionale talenten) verdedigen de Nederlandse eer, terwijl de nieuwkomers Benfica, OSC Lille uit Frankrijk, RSC Anderlecht, Bayer 04 Leverkusen en Zenit St. Petersburg ook op jacht gaan naar de Dave Boomgaars Bokaal, die afgelopen jaar werd gewonnen door Feyenoord.
In de finaleronde op zondag gaan de drie hoogst genoteerde ploegen van zowel poule Univé als poule Lurvink Textiel in twee groepen van drie ploegen tegen elkaar in het strijdperk. Na twee duels is duidelijk wie de finale mag gaan spelen om 15.15 uur. De vier laagst geëindigde teams in de beide poules van zaterdag spelen op zondag voor de plekken zeven tot en met tien.
Voorafgaand aan de finale op zondagmiddag wordt om 14.00 uur om de Hair Effects penaltybokaal gestreden. Van elke ploeg tracht één speler zoveel mogelijk strafschoppen te scoren tegen doelman Wesley Keegstra van RKZVC. De winnaar krijgt de penaltybokaal overhandigd. De wedstrijdinformatie is terug te vinden op de website van het toernooi.


www.seesingtournament.nl


Open dubbel TTV Grol

GROENLO - De jaarlijkse tafeltenniskampioenschappen dubbel van de Grolse tafeltennisvereniging TTV Grol zijn op maandag 22 mei gespeeld. Hoewel er geen overweldigende deelname was, hadden alle wedstrijden een spannend verloop, de indeling bleek evenwichtig. Weinig wedstrijden werden met grote cijfers verloren of gewonnen. Uiteindelijk, na ongeveer twee uur spannende strijd, kon de uitslag bekend gemaakt worden. Frits Gierveld en Henk Goossens werden als winnaar uitgeroepen. Zij bleken het sterkste dubbel te zijn. Als tweede eindigden Jan Giesbers en Jan Stöteler. Na de prijsuitreiking door de voorzitter, Frans Denie, was er nog een gezellig samenzijn in de Grolkantine. Met het dubbelkampioenschap is het tafeltennisseizoen afgesloten. Op maandag 29 augustus worden de tafels weer opgezet en begint het najaarsseizoen.