Crescendo WMC. Foto: PR
Crescendo WMC. Foto: PR

Try out Slagwerkers, opbrengst voor KWF

GROENLO - Slagwerkgroep Crescendo bereidt zich sinds januari intensief voor op hun deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het WMC is de grootste muzikale wedstrijd van de wereld.

Onder leiding van dirigent John Sonderen, bekend van Shuffle Percussion Group, worden de Ooyse muzikanten uitgedaagd om op 28 juli het beste van zichzelf te laten horen. De eerste Try-Out wordt op zaterdag 11 juni om 14.15 uur gehouden in Cultureel Centrum de Bron in Groenlo.

Deelnemen aan het vierjaarlijkse WMC is niet nieuw voor de slagwerkers. In 2005 en 2013 waren de Ooyse mannen er ook al bij. Vier jaar geleden speelden ze Waanzin, een erg mooi programma met zang, viool en slagwerk, van de Zevenaarse componist Dolf de Kinkelder. In het nieuwe programma heeft hij ook een groot deel van de muziek gecomponeerd.

Eén van de werken is gebaseerd op machines. Daarnaast zal topsolist Egon Smit, saxofonist van Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso', ook twee werken met de slagwerkers spelen. Vocales uit Groenlo heeft weinig introductie nodig. Het enthousiaste, zestig leden tellende koor, dat volgend jaar 50 jaar bestaat, zal het tweede deel van het concert voor haar rekening nemen. Een breed repertoire, wat normaliter vooral klinkt in de Basiliek van Groenlo, zal deze middag te horen zijn.

Het koor staat sinds een jaar onder leiding van de enthousiaste dirigente Nardi Strijbos. Tien Jaar lang is Tom Smits initiator en drijvende kracht geweest achter Vocales, echter vorig jaar is hij overleden aan de gevolgen van longkanker. Een groot aantal koorleden loopt daarom op 16 & 17 juni mee met de Samenloop voor Hoop Oost Gelre. Er wordt voor dit concert geen entree gevraagd, maar een vrije gift ten bate van het KWF kankerbestrijding. Het programma begint zondag 11 juni om 14.15 uur.

Vocales. Foto: PR