Tweede Passe-partout Promotiedag in Groenlo. Foto: PR
Tweede Passe-partout Promotiedag in Groenlo. Foto: PR

Met dukaten op stap op tweede
Passe-partout Promotiedag

GROENLO - De tweede Passe-partout Promotiedag in Groenlo wordt gehouden op zaterdag 10 juni.

Met de speciale passe-partout in de vorm van een jute zakje met daarin dukaten kan men maar liefst vier toeristische bezienswaardigheden bezoeken. De deelnemende toeristische bezienswaardigheden zijn de Stadsboerderij Grolle, het Stadsmuseum, de Oude Calixtuskerk Slag om Grolle, de Calixtusbasiliek (toren beklimmen), de Stoomhoutzagerij, de Kerkers onder het stadhuis en het Ritje met de Vestingstad Express. Bij al deze toeristische bezienswaardigheden is de passe-partout te koop.

Maar ook bij de receptie van Marveld Recreatie en de VVV in de Kevelderstraat. Voor volwassenen kost deze passe-partout slechts 5,00 euro en voor kinderen en jongeren tot 13 jaar slechts 2,50 euro. Voor dit bedrag kan men van mei tot en met oktober op avontuur in Groenlo. Men hoeft de dukaten niet in één keer op te maken. De bezoekjes aan de bezienswaardigheden kunnen gedurende het seizoen worden gedaan. Bij aankoop van de passe-partout ontvangt u een plattegrond met alle normale openingstijden van de bezienswaardigheden. Ook diverse galerieën zijn open. Ook de openingstijden van de galerieën staan op de plattegrond vermeld.
Tijdens de Passe-partout Promotiedag van zaterdag 10 juni staat de Oude Calixtus centraal. In de eeuwenoude Oude Calixtus is de Slag om Grolle te zien en kan de bezoeker oog in oog staan met de hoofdpersonen in het verhaal met de belegering van Grol. Beleef op spectaculaire wijze het fascinerende verhaal van de tachtigjarige Oorlog met beeld, licht en geluid. Op deze Passe-Partout Promotiedag is in de Oude Calixtus kerk ook de expositie 'Kunst in de Kerk' te zien. De leden van Galerie Wij exposeren er hun schilderijen en andere kunst uitingen. Zowel abstract als concreet en alles wat daar tussen zit. Het programma begint om 11.00 uur en duurt tot aan het eind van de middag. Op de Facebookpagina Vestingdagen Groenlo is alle informatie te vinden over de tweede passe partout promotiedag.