Grol 3 en Longa 30 5 drinken na afloop van de laatste competitiewedstrijd gezamenlijk gezellig een biertje met elkaar op het hoofdveld van sv Grol. Foto: PR
Grol 3 en Longa 30 5 drinken na afloop van de laatste competitiewedstrijd gezamenlijk gezellig een biertje met elkaar op het hoofdveld van sv Grol. Foto: PR

Benefietavond Grol 3 voor SamenLoop

'Sjikkeren voor het goede doel'

Door Henri Walterbos

GROENLO - "Doen waar je goed in bent en ook nog eens een goed doel steunen? Dat kan! Op vrijdag 9 juni houdt sv Grol 3 'Sjikkeren voor het goede doel' in café Kras Groenlo. Na het succes van een aantal jaren terug hebben we nu, voor onze deelname aan de SamenLoop voor Hoop oost Gelre, weer flink uitgepakt. Een gegarandeerd spektakel met dj's Jay Boss, Ray Montreal, 'Special Act' Pim Westervoorde, MC Amir Haziri en een Rad van Fortuin met fantastische prijzen. Voor deze avond sponsort Emté Groenlo 1000 frituursnacks, die we tijdens de avond aan de gulle gevers (of drinkers) uit zullen delen. Een avond vol plezier gegarandeerd!"

Aldus de uitnodiging van het derde team van sv Grol aan een ieder om vrijdagavond naar café Kras te komen en om op deze manier op een laagdrempelige, en vooral leuke manier, een steentje bij te dragen aan het goede doel. "We doen als Grol 3 mee aan de 24-uurs-wandelestafette SamenLoop voor Hoop Oost Gelre van vrijdag 16 juni 17.00 uur tot zaterdag 17 juni 17.00 uur.
Het format van de SamenLoop voor Hoop schrijft voor dat deelnemende teams zowel tijdens het evenement als in de aanloop er naar toe proberen zo veel mogelijk geld binnen te halen voor het KWF. Tijdens het evenement kan iedereen doelschieten voor een klein bedrag. Hier zijn leuke prijzen mee te winnen. De benefietavond is onze actie in de aanloop naar het evenement toe", aldus Ivo te Braake, tweede aanvoerder van het team. "De vrouw van onze trainer, Max de Vries, en een leider van ons team zijn bij de organisatie betrokken, en dus heb je er wel iets over. Toen hebben we het er over gehad en hebben we ons ingeschreven. We vinden het een goede actie", vult speler Gijs Meuleman aan. "We hopen op een volle bak. We hopen ook dat Longa '30 5 nog een biertje komt drinken. We hebben de laatste wedstrijd tegen dat team gespeeld, 23-0 gewonnen, maar na afloop gezellig met elkaar een biertje gedronken op het veld. Een erg leuk team."

Gratis werken
De jongens hoefden niet veel moeite te doen de benefietavond van de grond te krijgen. "We hebben goede contacten met Kras en hebben we Dennis Rooks gevraagd of hij mee wilde werken. Dat wilde hij wel. Hij staat een deel van de omzet af en we houden een verloting door middel van een Rad van Fortuin met alleen maar leuke prijzen die we gesponsord hebben gekregen van Chiel Meekes Handelsonderneming. Daarnaast kennen we de dj's persoonlijk goed; Jasper Bos (Jay Boss) speelt zelfs bij ons in het team", vertelt Ivo. "We staan zelf met een paar spelers achter de bar en bij de garderobe en onze leiders gaan hapjes bakken en gaan er mee rond," lacht Gijs. "Iedereen werkt die avond gratis. We hopen dat het veel oplevert voor het KWF. We hebben het gehele seizoen een paar keer gepiekt in wedstrijden, maar vrijdag hoeven we geen teambespreking vooraf en hoeft niemand ons te motiveren. De entree is vrij, de garderobe kost deze avond een euro, uiteraard ook voor het goede doel." De avond begint om 20.30 uur en duurt tot 04.00 uur.