Villa Adriana, straks het hart van stadsbrouwerij Brouwersnös. Foto: Theo Huijskes
Villa Adriana, straks het hart van stadsbrouwerij Brouwersnös. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Stadsbrouwerij Brouwersnös kan met bouw beginnen

GROENLO - Het college van b&w van Oost Gelre stelt de gemeenteraad voor om in haar vergadering van 27 juni het bestemmingsplan 'Brouwersnös Eibergseweg 1 Groenlo' gewijzigd vast te stellen. Een eerste oriënterende behandeling van het voorstel vindt plaats in de raadscommissievergadering van 13 juni. In de afgelopen periode is er door niemand een zienswijze ingediend. Dit laatste kan dus betekenen dat de raadscommissie het voorstel als hamerstuk doorsluist naar de laatste raadsvergadering vóór het komende zomerreces.

Door Theo Huijskes

Wethouder Vincent van Uem is zeer tevreden over de gehele gang van zaken tot op dit moment. "Wij juichen dit mooie initiatief toe en hebben waar mogelijk meegewerkt. Want het door de initiatiefnemers gemaakte plan past helemaal in het Programma Stad Groenlo. Zo gaat er niet alleen voor de initiatiefnemers, maar ook voor ons als gemeentebestuur gaat derhalve een grote wens in vervulling. Na vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan door de raad, dient het nog wel zes weken ter inzage te liggen. Echter dit laatste lijkt mij een formaliteit."

Een woordvoerder van de gemeente Oost Gelre deelt desgevraagd mee dat de bouwvergunning verleend is en dat er dus op dit moment al gebouwd mag worden. "In feite is het dus aan de initiatiefnemers wanneer zij het startsein voor de bouw geven. Wel is het zo dat er in de bestaande villa zelf nog even niets mag gebeuren. Dit tot het moment waarop het gewijzigde bestemmingsplan door de raad is vastgesteld."

In januari 2018 gereed
Namens de drie initiatiefnemers Andries en Frans de Groen en Jos Oostendorp, deelt laatstgenoemde desgevraagd mee dat men begin juli met de bouw hoopt te kunnen starten. "Of dat in de eerste of bijvoorbeeld in de tweede week van juli is, durf ik nog niet te zeggen. Op dit moment wordt onze tijd in beslag genomen met het bekijken en vergelijken van de offertes van aannemers en het maken van keuzes met betrekking tot alle benodigde installaties. Wat betreft de sloop van de opstallen buiten villa Adriana om, daarvoor is de vergunning inclusief een asbestverklaring al binnen. Het wachten is alleen nog op een verklaring in het kader van de Flora- en Faunawet."

Volgens het trio oud-Grollenaren is het gereedkomen van de stadsbrouwerij nog altijd in januari 2018 gepland. Jos Oostendorp daarover: "Daar blijven wij, mede gelet op de huidige gang van zaken, nog steeds op inzetten. We hebben al besloten om de officiële opening vervolgens later in 2018 te laten plaatsvinden. Want bij die activiteit hoort vanzelfsprekend een feestje en dat lijkt ons het best te organiseren bij mooi weer."