Zilver voor Jonna. Foto: PR
Zilver voor Jonna. Foto: PR Foto:

Jonna pakt zilver op internationaal judotoernooi

GROENLO - Zaterdag 10 en zondag 11 juni werd in Venray een internationaal judotoernooi gehouden. Maar liefst 1500 judoka's van 361 clubs uit 33 verschillende landen kwamen speciaal voor dit toernooi naar Nederland. De Groenlose Jonna Groot Zevert wist het zilver te pakken.

Nippon Judo Achterhoek mocht met een kleine groep judoka's afreizen naar Venray. Op zaterdag kwam de leeftijdscategorie -15 jaar in actie. Niek Geleijnse (Ruurlo) zat heel dicht bij een medaille, na vele winstpartijen verloor hij de wedstrijd om brons en werd hiermee knap vijfde. Luuk van Nieuwland (Hengelo) werd in zijn poule zevende. Jerre Smeets (Groenlo) en Hieke Bielderman (Vorden) hebben goed gejudood maar kwamen helaas niet door de voorrondes heen.
Zondagochtend was het de beurt aan de judoka's onder 18 jaar. Jonna Groot Zevert (Groenlo) en Gerben ten Have (Ruurlo) moesten al vroeg aanwezig zijn voor de wedstrijden. Jonna Groot Zevert verloor alleen de finale en haalde hiermee het zilver binnen. Gerben ten Have wist helaas niet door de voorrondes te komen. Later die middag kwam Suze Assendelft in actie bij de dames -21 jaar en ook Suze wist het zilver te winnen.