Sporthal Den Elshof in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Sporthal Den Elshof in Groenlo. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Nog geen duidelijkheid over aanpak binnensportvoorzieningen

GROENLO - Groenlo zal minimaal tot september moeten wachten, alvorens de aanpak van de binnensportvoorzieningen in de gemeenteraad behandeld wordt. De gemeente Oost Gelre is voornemens om een nieuwe sporthal te bouwen nabij scholengemeenschap Marianum, de oude sporthal Den Elshof af te stoten en mogelijkerwijs ook een sportbestemming te geven aan de locatie cultureel centrum De Bron.

Door Theo Huijskes

De meer dan veertig jaar oude sporthal Den Elshof voldoet wat afmetingen en interieur betreft niet meer aan de eisen van deze tijd, hoewel het gebouw in 2015 nog een renovatie (kosten ruim 200.000 euro) heeft ondergaan. Toen is het dak vernieuwd en er is geïsoleerd en er zijn zonnepanelen aangebracht.

Handbalvereniging Grol laat weten, bij monde van secretaris Manon Geelink, nog best tevreden te zijn met sporthal Den Elshof. "Van gemeentewege is ons beloofd dat wij in ieder geval nog tien jaar van deze hal gebruik kunnen maken. Bovendien willen wij geen versnippering van locaties. Als vereniging zetten wij namelijk in op meer samenwerking met andere (indoor)sportverenigingen. Daarom zijn wij er een voorstander van om deze sporthal grondig te verbouwen of te slopen en op dezelfde plek (grotere) nieuwbouw te plegen." De handbalclub heeft overigens wel de intentieverklaring ondertekend over verhuizen naar Marianum.

Dennis Lankhuijzen, voorzitter van de badmintonvereniging Grol: "Enerzijds zijn de nieuwe ontwikkelingen heel positief te noemen. Dit vooral omdat de inventaris van de sporthal verouderd en aan vervanging toe is. Anderzijds zal het ons pijn doen wanneer wij de gezellige ambiance op het sportpark Den Elshof moeten verlaten. Maar ook in dit geval gaat het zoals de gemeente het wil."

Volleybalvereniging Grol laat via voorzitter Henk Ebbers weten dat men de gezamenlijke intentieverklaring om naar Marianum te verhuizen heeft ondertekend. "Wat ons betreft wordt het de hoogste tijd dat er op accommodatiegebied het een en ander gebeurt. Aan Den Elshof kleven inmiddels talrijke gebreken. Daar moeten op gebied van veiligheid op de tribune, internetverbindingen, kleedkamers de nodige verbeteringen worden aangebracht. Bovendien spelen en trainen wij met onze club in diverse zaaltjes, terwijl we er naar streven om op twee avonden met alle teams in een goed geoutilleerde hal onze sport te kunnen beoefenen."

Ook voetbalvereniging Grol heeft de intentieverklaring over verhuizing naar Marianum ondertekend. Grol is met zaalvoetbal en andere activiteiten een betrokken partij. Volgens Grolvoorzitter Hans Scheinck staat in de ondertekende verklaring letterlijk dat de sporthal Den Elshof nog voor een periode van tien jaar geschikt blijft voor het gebruik door de binnensportverenigingen. "Dat was een belangrijke voorwaarde voor Grol. In dat verband is het wel noodzaak dat op zeer korte termijn in de hal noodzakelijke voorzieningen worden getroffen. Wij hebben de gemeente er overigens op gewezen dat de termijn van tien jaar niet wordt herkend in de door de gemeente naar buiten gebrachte informatie. Ook over afstoten van sporthal Den Elshof staat niets in de intentieverklaring. Daarin staat alleen dat onderzocht gaat worden wat de toekomstmogelijkheden zijn van de sporthal na het gebruik door de huidige binnensportverenigingen. Het Grolbestuur heeft aan de wethouder aangegeven daarover te willen meedenken, maar dat Grol de sporthal niet wil kopen. Dat is om financiële redenen niet mogelijk."

Rob Porskamp, beheerder van de Groenlose sporthal en uitbater van het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, kiest voor een min of meer afwachtende houding. "Het enige dat ik op dit moment kwijt wil, is dat ik van alle ontwikkelingen op de hoogte ben en daarover ook in gesprek ben met de gemeente Oost Gelre."