Een beeld van een enkele jaren geleden gehouden Marktconcert van de MVG. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van een enkele jaren geleden gehouden Marktconcert van de MVG. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Frank Raben nieuwe voorzitter Muziekvereniging Groenlo

GROENLO - Frank Raben (46) is de nieuwe voorzitter van Muziekvereniging Groenlo. Raben, die al dertig jaar als slagwerker actief lid is van de Leo Harmonie en opvolger MVG, had al zes jaar zitting in het bestuur als penningmeester. Hij is de opvolger van Kim Stammers, die als voorzitter vijf van haar zes bestuursjaren op een enthousiaste, inspirerende wijze leiding heeft gegeven aan het Groenlose muziekgezelschap. Onder haar voorzitterschap heeft de vereniging een explosieve groei doorgemaakt en vooral binnen de diverse jeugdafdelingen.

Door Theo Huijskes

Voor Frank Raben was het geen probleem om van bestuursfunctie te wisselen. "Binnen onze vereniging is het op zich al moeilijk om leden voor een bestuursfunctie te porren. Toen vervolgens Edwin Papen bereid was om tot het bestuur toe te treden, niet als voorzitter, maar wel als penningmeester, wist ik wat mij te doen stond." Raben zegt min of meer in een gespreid bedje te zijn gestapt. "Muziekvereniging Groenlo is een bloeiende club en bij mijn weten wat ledenaantal betreft de grootste van Oost Gelre. Zo zijn wij bijzonder trots op het feit dat wij op dit moment maar liefst zeventig jeugdleerlingen in opleiding hebben, waarvan 37 bij het onderdeel blaasmuziek en 33 bij het onderdeel slagwerk. Dit is enerzijds een luxe, maar zorgt anderzijds ook voor financiƫle consequenties. Dit omdat in tegenstelling tot de door de gemeente gesubsidieerde opleiding blaasmuziek bij muziekschool Boogie Woogie, wij de opleiding slagwerk, naast een bijdrage van de zijde van de ouders, voor een groot gedeelte voor eigen rekening moeten nemen."

Marktconcert
Het jaarlijkse Marktconcert van Muziekvereniging Groenlo, ook wel Zomerconcert genoemd, vindt plaats op zaterdag 1 juli. Dit jaar vindt dit open-luchtoptreden voor de eerste keer aansluitend plaats aan het door Inter Nos op dezelfde dag te houden KorenVesteval. Dit houdt in dat het concert van MVG onder leiding van dirigent Marcel Loff om circa 17.30 uur begint. Aan het Marktconcert wordt medewerking verleend door het A-orkest van MVG, alsmede een combo met solozang van Debby Bleumink. Het thema van het concert is deze keer 'Soul'. Als gevolg daarvan krijgen de aanwezige muziekliefhebbers nummers te horen als Valerie, On Stage with Tina Turner, Ain't no mountain high enough en een Stevie Wonder-medley. De toegang is gratis.

Jubileum
Zoals bekend bestaat de circa 110 leden tellende Muziekvereniging Groenlo 90 jaar. Na enkele jubileumactiviteiten in het eerste halfjaar, is na het concert op de eerste juli alle aandacht gevestigd op een feestelijke jubileumdag, die gehouden zal worden op zondag 24 september. Een interne verenigingsdag, waarbij ook een aantal jubilarissen gehuldigd zullen worden. Daarnaast zal het jubileumjaar worden afgesloten met een heuse muziekmarathon op zondag 29 oktober. Dit evenement begint 's morgens om 10.00 uur en eindigt 's avonds om 22.00 uur. Een muziekmarathon, die plaats gaat vinden in het nieuwe scc De Mattelier en die officieel geopend zal worden door burgemeester Annette Bronsvoort. Bovendien is het op die dag de burgemeester, die de uitvoering van het eerste muziekstuk zal gaan dirigeren.