Buitenspeeldag was een succes. Foto: Arjan Paf
Buitenspeeldag was een succes. Foto: Arjan Paf Foto:

Buitenspeeldag 2017 druk bezocht

GROENLO - Veel kinderen waren er te vinden op en rondom de Maliebaan op woensdagmiddag tijdens de Nationale Buitenspeeldag in Groenlo.

De verenigingen uit Groenlo waren goed vertegenwoordigd en waar men ook keek waren kinderen aan het spelen of stonden ze in de rij te wachten tot ze aan de beurt waren. Net als de afgelopen jaren was het bij het kanovaren weer een drukte van jewelste, evenals bij de tumblingbaan, het ponyrijden en de bubbelballen. Er werd naar hartenlust door de jongens en meisjes gehandbald, getennist, gedanst en gevoetbald, zowel in de pannakooi als bij het grote dartbord. Een groot aantal stoere kinderen heeft goede verdedigingstrucs geleerd bij de karate, gingen kratten stapelen en klimmen in de touwen. Er was een goochelaar die trucs uithaalde en kinderen konden mooie kunstwerken schilderen.

Ook dit jaar was er weer het Pindakaasplein. Heel veel kleine kinderen hebben zich hier heel goed kunnen vermaken met onder andere blikgooien, grote zeepbellen maken, springen op een springkussen. Kinderen konden zich laten schminken of namen een duik in de ballenbak.
Tussen het spelen door konden de kinderen gratis fruit en ranja krijgen, waar mede door het warme weer veel gebruik van werd gemaakt. Voor de ouders was er een rustplekje gecreƫerd met koffie en daar konden de kinderen ook een ijsje kopen. Al met al was het een meer dan geslaagde middag en hebben zowel de kinderen als ook de organisatie enorm genoten.
Tijdens deze middag zijn er foto's gemaakt, deze foto's zijn terug te vinden op de Facebook pagina van de Buitenspeeldag Groenlo. De organisatie bedankt alle vrijwilligers en sponsoren.