De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Camping Gaz.  Foto: PR
De deelnemers aan de Kampeer Academy werden onder andere ingewijd in de geheimen van kopen op Camping Gaz. Foto: PR Foto:

Kampeer Academy geslaagd

GROENLO - Met goed weer vond de eerste editie van de Obelink Kampeer Academy plaats op Marveld recreatie in Groenlo. Een evenement waarbij de enthousiaste beginnende kampeerders in twee dagen de kans kregen om alle ins en outs van het kamperen te leren. Van het op- en afbouwen van de tent, tot aan gasgebruik, schoonmaken en koelen: alles kwam aan bod. Onder het motto 'kamperen kun je leren' gingen de Obelink-specialisten samen met de deelnemers aan de slag.

Kamperen begint natuurlijk met de boel installeren. Als beginnend kampeerder kan het nog wel een hele klus zijn om de tent op de juiste manier op te bouwen. Een groep Obelink-specialisten ging na aankomst van de deelnemers de velden langs om te helpen. Met een goede samenwerking, adviezen en tips stonden de tenten en luifels binnen no-time strak opgezet. Oefening baart kunst en met de beste tips in de pocket wordt dit in de toekomst voor de deelnemers geen probleem.

Hard werken loont en na een lunch, verzorgd door De Heikamp en Hof van Eckberge, was het tijd voor de workshops. Bij de workshops verzorgd door Gimeg, Dometic, Gently en Campingaz werd de groep deelnemers zoveel mogelijk bijgebracht. Op een interactieve manier gingen de deelnemers en Obelink-specialisten samen aan de slag met een kookworkshop, werd er een caravan schoongemaakt en is er een hoop duidelijk geworden over gasgebruik en koelboxen op de camping.
Tientallen deelnemers hebben in de praktijk ervaren hoe het is om te kamperen en hebben antwoord gekregen op al hun vragen. Met goedgevulde magen, een leuke goodiebag en een glimlach op de gezichten werd er zondag weer afscheid genomen. Nieuwsgierig geworden en ook geïnteresseerd in de Obelink Kampeer Academy? In 2018 krijgt men opnieuw een kans om deel te nemen.


Land- en tuinbouwbeurs Oost-Nederland

ACHTERHOEK - De vierde editie van de Land- en Tuinbouwbeurs gaat op dinsdag 27 juni in van start. De beurs is verhuisd naar een locatie direct aan de A1 tussen Lochem en Rijssen (afslag Markelo). Hierdoor ligt het beursterrein nu centraal in Oost-Nederland.

Met 200 exposanten en bijna 20.000 bezoekers is deze vakbeurs uitgegroeid tot een complete vakbeurs voor mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondsteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek.

Drie dagen lang is de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland hét trefpunt voor ondernemende melkveehouders, akkerbouwers en agriërs met een gemengd bedrijf en bosbouw. Alle informatie is tijdens de vakbeurs voorhanden; informatie die bezoekers direct in hun bedrijf kunnen toepassen.
"De beurs brengt de totale landbouw in beeld, waardoor er nieuwe ideeën en innovaties ontstaan. Zo is de beurs onderscheidend van andere beurzen", aldus Johan Wolters van organisatiebureau CNO-Expo BV.

De beurs, op het terrein van de familie Wessels aan de Elsenerveldweg 8 in Rijssen, is alle drie dagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur.