Vlnr.: Bridet Hulshof, Manou Blokhorst en Iris Althoff. foto: PR
Vlnr.: Bridet Hulshof, Manou Blokhorst en Iris Althoff. foto: PR Foto:

Vier medailles voor GZV op Gelderse kampioenschappen

GROENLO - De Gelderse B-kampioenschappen zwemmen werden op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 gehouden in zwembad Rozengaarde te Doetinchem. Zeven zwemmers van GZV (Groenlose Zwemvereniging) hadden zich hiervoor weten te plaatsen. Het leverde de Grolse zwemmers veel persoonlijke records op, en twee zilveren en twee gouden medailles.

Zaterdag was de beurt aan Bridet Hulshof, Manou Blokhorst, Iris Althoff en Sjoukje Steentjes. Zij zwommen alle vier de 100 meter vrije slag. Bridet beet het spits af, verbeterde haar persoonlijk record en werd negende. Ook Iris en Sjoukje wisten hun persoonlijk record te verbeteren waarbij Iris dertiende werd en Sjoukje op een elfde plek eindigde. Manou zwom met een prima race eveneens een persoonlijk record en werd daarbij tweede waarmee ze dus een zilveren medaille op het podium in ontvangst mocht nemen.

Zondag was de aftrap voor de twee geplaatste heren van GZV, Connor Bleumink en Maurits Heetkamp. Connor verbeterde met de 100 meter vrij niet zijn persoonlijk record maar eindigde wel op een mooie zevende plaats. Maurits zwom twee afstanden. Hij werd met de 100 meter schoolslag achtste en verbeterde zijn persoonlijk record bij de 100 meter vrije slag waarmee hij uiteindelijk zesde werd.
Daarna was het de beurt aan Bridet, Iris en Manou met de 100 meter rugslag. Bridet verbeterde haar persoonlijk record met bijna 5 seconden en eindigde hiermee als eerste. Ze mocht daarom een gouden medaille mee naar huis nemen.
Iris en Manou zwommen een spannende race tegen elkaar. Iris ging snel van start en zwom een nieuw persoonlijk record waarmee ze als tweede eindigde en een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen. Manou zwom ruim 6 seconden van haar persoonlijke record af. Ze tikte net iets voor Iris aan wat haar dus een eerste plaats en een gouden medaille opleverde.
Demi de Vries startte op twee afstanden. Met de 100 meter rugslag wist ze als zesde aan te tikken.
Als afsluiter van dit kampioenschapsweekend verbeterde Demi haar persoonlijk record met de 200 meter wissel met ruim acht seconden en werd met een tijd van 2.57.95 uiteindelijk 8ste.

Met een regen aan persoonlijke records en twee gouden en twee zilveren medailles was dit een geslaagd kampioenschap en prima afsluiting van het zwemseizoen voor GZV.