Foto: PR SGK
Foto: PR SGK Foto:

ZSOM programma's

GROENLO - Iedere week wordt het ZSOM programma op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo.

Regiojournaal
Kijkers worden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het Regiojournaal.

Openluchtspel Baak
Op 2 juni heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Hasse' in Baak. Het verhaal speelt zich af in de late middeleeuwen, zo rond 1475. Het is de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Op het Kampereiland woont Hasse bij vader Simon, een mandenvlechter, en moeder Marte. Hasse is anders dan haar broertjes en zusjes. Ze is altijd buiten, vaak in het rietland, jaagt met pijl en boog op eenden en konijnen. Iedereen denkt dat zij een wisselkind is, een kind dat door de rietelfen is verwisseld. Vader en moeder vinden het tijd worden voor een huwelijk. Op een dag komen er veedrijvers voorbij. Hasse is niet veilig voor hen. Gelukkig voor haar komt er een man op een paard langs. Het is een huursoldaat, Jan van Schaffelaar. Hij redt Hasse, maar begaat tevens een misdaad. In Kampen wordt hij veroordeeld. Hasse gaat hem verbidden (aanbieden om te trouwen, zodat de straf ontlopen wordt). Samen met Jan gaat ze een onzekere toekomst tegemoet. Vandaag wordt deel twee uitgezonden.

Regiojournaal
Kijkers worden nogmaals op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het Regiojournaal.


Ruil- en verkoopbeurs Kringloop Aktief

GROENLO - Zaterdag 8 juli vindt bij elke Aktief-kringloopwinkel een bijzondere verkoop plaats. Op de parkeerplaats staan dan particuliere standhouders met te verkopen of te ruilen speelgoed en kinderkleding.

Alle ouders kennen het wel, de kinderen groeien uit de kleding en naar het speelgoed wordt niet meer omgekeken. Naar de kringloop brengen is een optie, maar het zelf proberen te verkopen kan ook. Die laatste mogelijk geeft Kringloopgroep Aktief nu. Zowel volwassenen als kinderen hebben zich opgegeven om komende zaterdag hun spullen te koop aan te bieden. Sommigen geven de voorkeur aan verkopen, andere 'handelaren' ruilen liever.

De verkoop/ruilbeurs duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Alle Aktiefwinkels doen mee, dus ook bij de kringloopwinkels in Gendringen, Doetinchem en Winterswijk zal op de parkeerplaatsen veel speelgoed en kinderkleding van eigenaar verwisselen. Mocht het weer onverhoopt tegenvallen dan vindt de beurs in de winkel plaats. Aktief Groenlo is te vinden aan de Zuidgang 1A.


www.aktiefonline.nl


Bloemenpanelen fleuren kermisterrein ook dit jaar weer op

GROENLO - Het is nog steeds een mooi en waardig begin van de Grolse Kermis; de bloemenpanelen. Naast de 'jofele Grolse gezelligheid' op het kermisterrein op het Muziekkoepelterrein een kleurrijke aanvulling op de kermisvreugde. Ieder jaar weer wordt er door deelnemende groepen enthousiast gewerkt aan een eigen creatie. De opgave voor deelname aan de bloemenpanelen is inmiddels gestart. "We zien dat steeds meer kinderen deelnemen met hun eigen creatie. Dat is zo leuk om te zien. Kinderen worden aangestoken en enthousiast gemaakt door hun ouders en wat ze om zich heen zien. En het is nog gezellig ook," vertelt Ronald Westervoorde van de commissie Bloemenpanelen. "Het bouwen van bloemenpanelen gebeurt veelal thuis onder carports of in garages, maar mochten er kindergroepen zijn die moeite hebben een bouw- en plaklocatie te vinden dan zorgen wij daar als Panelencommissie voor. Voor de Kinderpanelen geldt 'altijd prijs' en een leuk bekertje." Opgeven kan door middel van een mail, voor 24 juli, naar Panelencommissie@hotmail.com.