Het favoriete onderdeel van het moddercircuit bij De Hoeksteen in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
Het favoriete onderdeel van het moddercircuit bij De Hoeksteen in Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Modderpret bij De Hoeksteen

GROENLO- De kinderen van basisschool De Hoeksteen én van de daar gevestigde BSO van Humanitas genoten samen van de landelijke Modderdag.

Door Kyra Broshuis

Ellen Rombout, locatiemanager bij Kinderopvang Humanitas, geniet op afstand van het zand en waterspektakel. "Het is altijd goed als kinderen spelen met wat er is. Water en zand bieden enorme mogelijkheden, dat zie je hier wel. Dit is echt back to basic. We hebben een heel circuit opgezet met allemaal modderspelen, dit vinden de kinderen echt fantastisch!".
Reden voor de deelname aan deze (landelijke) modderdag is de overgang naar een continurooster voor De Hoeksteen. "Dat gaat gelden voor alle kinderen van de school. Om iedereen goed voor te bereiden op deze wijziging hebben we deze week al twee dagen geoefend met het nieuwe rooster. Zo weten de kinderen straks hoe het is om om 14:00 uit te zijn. Het is belangrijk om die vrije tijd, die ook BSO-tijd is, op een leuke manier in te vullen. Zo hebben we afgelopen week een prachtige dansworkshop georganiseerd voor de kinderen. Vandaag doen we mee aan de Modderdag. Bij Humanitas is dat een jaarlijks terugkerende activiteit, nu dus in samenwerking met De Hoeksteen."
De kinderen genieten intussen van allerlei activiteiten met zand en water op het schoolplein. Vies worden mag, want ze hebben vandaag hun oude kleren aangetrokken. "Gelukkig is het droog weer", zegt één van de moeder.