Norbert, Marcel, Olaf, Wim en Bas, 5 nog relatief jonge veteranen uit Oost Gelre bij een YP van Unifil, de missies lopen uiteen van Libanon tot en met de huidige missie in Mali, met alles wat daar tussen zit. Foto: PR
Norbert, Marcel, Olaf, Wim en Bas, 5 nog relatief jonge veteranen uit Oost Gelre bij een YP van Unifil, de missies lopen uiteen van Libanon tot en met de huidige missie in Mali, met alles wat daar tussen zit. Foto: PR Foto:

Diverse groep veteranen Oost Gelre
naar Den Haag

OOST GELRE - Niet alleen landelijk, ook in Oost Gelre kent de veteranengemeenschap een grote verscheidenheid. Actief dienende militairen naast ex-militairen, mannen en vrouwen, jong en oud en afkomstig van landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee. Vanwege die verscheidenheid (in leeftijd, in werklocatie, in vrijetijdsbesteding en andere zaken) komen de veteranen elkaar niet zo heel vaak tegen. Toch zijn er twee momenten in het jaar waarop een deel van die ongeveer 200 veteranen uit Oost Gelre elkaar ontmoeten. Allereerst is dit de Veteranendag Oost Gelre, dit jaar zaterdag 16 september 2017. Maar een aanzienlijk deel van onze veteranen neemt ook deel aan de landelijke Veteranendag op en rond het Malieveld in Den Haag.

Ook voor de veteranen uit Oost Gelre was de landelijke Veteranendag op zaterdag 24 juni weer een dag van er- en herkenning. Lange verhalen blijken overbodig, vaak is een korte opmerking al genoeg om te weten wat die ander beweegt. Allemaal hebben de veteranen op hun eigen manier tijdens vele conflicten buiten Nederland een actieve bijdrage geleverd aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Vaak niet zonder gevaar. Door wereldwijd veiligheid te bevorderen, waardoor grensoverschrijdende criminaliteit, drugshandel en migratiestromen kunnen worden beteugeld.