Afbeelding
Foto: Thea Huinink

Wandelen op wielen feest voor jong en oud

BELTRUM - Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie van dit bijzondere wandelevenement niet uitblijven. Het leverde mooie plaatjes op: genietende ouderen in rolstoelen voortgeduwd door de ruim vertegenwoordigde Beltrumse schooljeugd, of ze lopen achter rollators, of maken hun rondje Beltrum zelfs met de eigen scootmobiel. Een simpele formule, maar het moet wel bedacht en uitgevoerd worden.

Was het aantal deelnemers afgelopen jaar 27, deze keer schreven zich liefst 42 deelnemers in. Voor de organisatie betekende dit extra werk om extra rolstoelen te regelen, maar het bleek geen enkel probleem. Meldpunt Beltrum kon vanuit de actie Hart van de Achterhoek twee extra rolstoelen aanschaffen. Er kan teruggekeken worden op drie gezellige en sfeervolle dagen, al gooide het weer de eerste dag al roet in het eten. Het mocht de pret niet drukken. Het alternatieve binnenprogramma, in de vorm van een gezellig samenzijn, werd ook enorm gewaardeerd. De deelnemers waren er immers 'uit.' Ook daar was het om te doen.
Beide buitendagen was het onderweg gezellig en op de pauzeplekken was het voor de mensen goed toeven met een hapje en een drankje, verzorgd door het eetcafé. Plaatselijke muziekgezelschappen nodigden de aanwezigen uit tot meezingen of meedansen. Er was voor langere routes gekozen ten opzichte van afgelopen jaar, iets dat in goede aarde viel want zo duurde het uitje ook langer.
De inhaalavond op vrijdag 30 juni was bracht ontroering teweeg: iedereen kwam met een blij gezicht onder de finishvlag door onder begeleidende klanken van Muziekvereniging Concordia. Op het dorpsplein kreeg elke deelnemer het dik verdiende klompje omgehangen. Ook het ijsje werd met smaak naar binnen gewerkt.

Afbeelding
Afbeelding
Foto: Thea Huinink
Afbeelding