Het estafette team waarmee Michelle (tweede van links) derde werd. Foto: PR
Het estafette team waarmee Michelle (tweede van links) derde werd. Foto: PR Foto:

GZV-zwemster Michelle van Wijk: twee keer brons bij FISEC Games

GROENLO - Jaarlijks reist een groep geselecteerde sporters met begeleiding af naar het internationale toernooi The FISEC Games, in een Europees land georganiseerd door de Stichting Internationale Schoolsport. De FISEC Games 2017 werden gehouden van 2 tot 8 juli in Lignano Sabbiadore, Italiƫ. Dit jaar was er een zwem- en atletiekploeg aanwezig namens Nederland. Michelle van Wijk van de Groenlose Zwemvereniging (GZV) was na haar prestaties op de Gelderse kampioenschappen en het NK geselecteerd door de Nederlandse zwemploeg, die bestond uit 15 jongens en 11 meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar.

Michelle zwom 13 afstanden. Al de eerste dag haalde ze samen met het estafetteteam brons voor 4 keer 100 meter vrije slag. Met de individuele 100 meter vrije slag zwom ze naar een 7de plek in de finale waar, met een persoonlijk record. Ook met de individuele 200 meter vrije slag zwom ze in de finale, waar ze 5de werd. Met de 4 keer 100 meter vrije slag estafette gemengd werd ze 4de. Op de laatste wedstrijddag werd ze met de estafette wisselslag 3de en won zo haar tweede bronzen medaille tijdens dit internationale toernooi. De wedstrijden werden afgesloten met de landenwedstrijd waar ze met haar Nederlandse team een 4de plaats behaalde. Team Nederland nam uiteindelijk 14 medailles mee terug.