De organisatie van Zomer in Gelderland Meddo. Vlnr. onder: Petra Aartsen, Martien te Molder en Timon Klanderman. Boven vlnr. Erik Prange, Leon Tiggeloven, Rick Krabben en Jorrit de Jong. (Debbie te Molder, Roy te Brake en Femke van Eerden staan niet op de foto). Foto: Kyra Broshuis
De organisatie van Zomer in Gelderland Meddo. Vlnr. onder: Petra Aartsen, Martien te Molder en Timon Klanderman. Boven vlnr. Erik Prange, Leon Tiggeloven, Rick Krabben en Jorrit de Jong. (Debbie te Molder, Roy te Brake en Femke van Eerden staan niet op de foto). Foto: Kyra Broshuis Foto:

Meddo zet zichzelf op de kaart bij Zomer in Gelderland

MEDDO - Jongerencentrum Elbekurkie uit Meddo is benaderd om mee te doen aan het bekende programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland. De vraag bleek niet aan dovemansoren gericht: een commissie van tien leden is volop bezig met de voorbereidingen.

Door Kyra Broshuis

Tijdens Zomer in Gelderland strijdt Meddo tegen acht andere plaatsen om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. In 2016 ging de titel (ook) naar de Achterhoek, toen won Harreveld. Op woensdag 9 augustus krijgt Meddo 's morgens de opdracht te horen, zijn er overdag allerlei activiteiten en is 's avonds de live-uitzending te zien op tv. De hele dag is live te volgen via de radio, dan zullen ook verschillende interessante mensen uit Meddo geïnterviewd worden.

Teamgeest
Commissielid Erik Prange kijkt uit naar 9 augustus. "Dat wordt een prachtige dag waarop we kunnen laten zien waar Meddo voor staat. Onze commissie bestaat uit leden uit verschillende geledingen en we willen dan ook echt alle inwoners van Meddo en omstreken bij deze dag betrekken. Zo is er 's avonds een parade waarbij bijvoorbeeld verenigingen zich kunnen presenteren. Meddo is een actief dorp, de inwoners zijn altijd in voor deelname aan verschillende activiteiten. Meddo kent een echte teamgeest en dat willen we graag laten zien."

Spelmateriaal voor volksspelen
Samen met de overige commissieleden - Petra Aartsen, Leon Tiggeloven, Martien te Molder, Rick Krabben, Timon Klanderman, Jorrit de Jong, Debbie te Molder, Roy te Brake en Femke van Eerden - gaat Prange voorop in de strijd om de winst. "We kunnen 1000 euro winnen voor een zelfgekozen goed doel. Dat wordt de Vereniging Volksfeest Meddo. Zij kunnen het bedrag goed gebruiken voor aanschaf van spelmateriaal voor de volksspelen. Daar heeft de gemeenschap straks plezier van."

Alle hulp welkom
Het is zaak om met een zo laag mogelijk budget te wedstrijd te winnen. "Daarom zijn we ook ontzettend blij met alle hulp die we krijgen. Via de ondernemersvereniging hebben we al veel toezeggingen van bedrijven gehad die ons gaan helpen. Ook het verenigingsleven in Meddo zet alle zeilen bij", legt Martien te Molder uit. "Wanneer er mensen zijn die ons willen helpen of die materialen beschikbaar willen stellen, heel graag! Via zomeringelderland@elbekurkie.nl kunnen zij zich aanmelden."

Oproep aan publiek
Het is belangrijk dat er op de dag zelf zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn uit Meddo én omstreken. "Het zou fantastisch zijn als we die dag, en dan vooral vanaf 17.00 uur, heel Meddo vol belangstellenden hebben staan. De burgemeester heeft in elk geval al toegezegd. Om 18.20 uur start de uitzending." 's Avonds volgt een gezellige afterparty. "Hopelijk om het succes te vieren!" aldus de enthousiaste commissieleden.
De voorbereidingen van Meddo zijn te volgen via facebook.com/zomerinmeddo.