Jeugdige vissers in Groenlo. Foto: PR
Jeugdige vissers in Groenlo. Foto: PR Foto:

1399 vissen in anderhalf uur

Thijs Lankeet is opnieuw de beste jeugdvisser, dit keer ving hij 233 vissen

GROENLO - De verplaatsing van de jeugdwedstrijd van de stadsgracht naar de populaire vijver op de Hartreize werpt steeds meer vruchten af. Op woensdag 26 juli gaven 16 jeugdige vissers gehoor aan de uitnodiging van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) om mee te doen met de tweede jeugdviswedstrijd. Tijdens de eerste wedstrijd op 12 juli werden er al 659 vissen gevangen. Dit keer werd dat aantal meer dan verdubbeld.

Erik Mentink (voorzitter van de GHV) vroeg net vóór de loting of ze met z'n allen samen die avond meer dan 1.000 vissen konden vangen Hier werd een beetje om gelachen, want 1.000 vissen in 1½ uur tijd is wel heel erg veel. Na het beginsignaal werden echter al meteen de eerste vissen gevangen en op sommige plekken stopte dit niet eerder dan om 20.00 uur toen het eindsignaal hard geklonken.

Belangstelling
Veel ouders, opa's, oma's, buurtbewoners,vriendjes en vriendinnetjes waren even een kijkje komen nemen bij de vijver op de Hartreize. Hierdoor was het alleen al qua publieke belangstelling erg druk. "Mooi om te zien dat de jeugd zoveel plezier beleeft aan het vissen", was een veel gehoorde opmerking.

Prijsuitreiking
Na het eindsignaal kon de balans worden opgemaakt en Erik Mentink maakte bekend dat de deelnemers samen maar liefst 1399 vissen hadden gevangen. Winnaar werd, net als bij de eerste jeugdviswedstrijd Thijs Lankeet, dit keer met maar liefst 233 vissen. Thijs maakt een heel mooi gebaar door zijn gewonnen viskoffer in de verloting te doen. Alle kinderen mochten een nummer trekken en wie nummer 1 trok mocht de koffer van Thijs in ontvangst nemen. Uiteindelijk was het Lasse Raben die dat winnende nummer trok. En hij was er zichtbaar heel blij mee.

Jeugdvijver
De vijver op de Hartreize heeft de GHV verbaasd in positieve zin. Het blijkt de perfecte vijver voor de beginnende jeugd, want hier vangt iedereen tot nu toe gegarandeerd een visje. Wel wil de GHV kijken hoe de vijver beter toegankelijk en veiliger gemaakt kan worden. Met name de taluds zijn hoog en stijl en hier zou wat aan moeten gebeuren, aldus Erik Mentink. "Hier gaan we werk van maken."

Uitslag 26 Juli
Thijs Lankeet 233 vissen, Ties Dekkers 186 vissen, Kirina Raterink 183 vissen, Stijn Beerten 152 vissen, Stan Dekkers 123 vissen, Frans Janssen 111 vissen, Tom Damkot 102 vissen, Daan Beerten 89 vissen, Jurre Hemmink 68 vissen, Wiebe Theissen 59 vissen, Jelle van Pangaard 49 vissen, Pip Adriaanse 46 vissen, Lasse Raben 34 vissen, Kees Harbers 31 vissen, Max Arink 17 vissen en Jens Baks 16 vissen.


www.visseningroenlo.nl