Pastoor De Jong daalt af van de Basiliek in Groenlo. De pastoor van de parochies Sint Paulus en Sint Ludger ging als eerste van zo'n 80 deelnemers de toren af. Hij moest daarvoor zijn hoogtevrees overwinnen. foto: Kyra Broshuis
Pastoor De Jong daalt af van de Basiliek in Groenlo. De pastoor van de parochies Sint Paulus en Sint Ludger ging als eerste van zo'n 80 deelnemers de toren af. Hij moest daarvoor zijn hoogtevrees overwinnen. foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

ZSOM in De Molenberg

GROENLO - Het tv/programma van de ZSOM wordt op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg in Groenlo. Deze week ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Deze weken is de redactie van het regiojournaal op vakantie. Vanaf week 34 is er weer een regiojournaal.

Braderie in de tuin van de Molenberg
Op 17 juni werd er een braderie gehouden de gezellige tuin bij het Grand Café van de Molenberg.Veel ondernemers en hobbyisten hadden hun kraampjes volgepakt met eigengemaakte werkstukken en anderen hadden vel sierraden en andere hebbedingetjes. Het weer werkte erg mee. Dit alles werd begeleid door het duo Mozaïek met muziek en zang. Al met al was het een zeer geslaagde dag die werd afgesloten met een barbecue, uitstekend verzorgd door de keukenmeesters van de Molenberg.

Bloemencorso Lichtenvoorde
Ieder jaar maakt de ZSOM opnames van de bloemencorso's van Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde. Op dit moment zijn alle wagenbouwers in deze plaatsen volop in de weer met de bouw van hun corso wagens. Vooruitlopend op deze corso's kunt u de komende weken terugkijken naar de bloemencorso's van 2016. In deze uitzending is het bloemencorso van Lichtenvoorde 2016 te zien. Op de website kan men kijken naar verschillende reportages.


www.zsom.nl


Abseilen van de basiliek door pastoor De Jong

GROENLO - Pastoor de Jong van de parochies Sint Paulus en Sint Ludger ging zondag als eerste van zo'n tachtig deelnemers de toren af. Hij moest daarvoor zijn hoogtevrees overwinnen.


Fout telefoonnummer op spaarkaart Tientjesactie

OOST GELRE - Klanten van Albert Heijn kunnen sparen voor korting op een dinertje bij diverse eetgelegenheden in Oost Gelre. Per abuis is op de spaarkaarten een fout telefoonnummer van Skik & Zo vermeld. het juiste telefoonnummer van Skik & Zo is 0544-487650 (er staat 486750, dus twee cijfers zijn omgedraaid).


Vakantie Salon Afra

GROENLO - In de Groenlose Gids van woensdag 9 augustus is een fout geslopen. Salon Afra is wegens vakantie gesloten van 28 augustus tot 5 september. Verder is de salon gewoon geopend.


In de voetsporen van burgemeester Smits

EIBERGEN - In de voetsporen van burgemeester Smits. Dat is het thema van de IVN-wandeling, die plaatsvindt op zondag 20 augustus. Het is een natuurwandeling op de Maat in Eibergen. Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Openluchttheater aan de Grotestraat 46. Terugkomst circa 16.00 uur. Tijdens deze wandeling vertellen de gidsen Hans, Leo en Jan-Dirk over het ontstaan van deze bijzondere plek. Vorig jaar is de villa voor een groot deel gerestaureerd en het bijbehorende park opnieuw ingericht. Ook het nabijgelegen openluchttheater heeft een indrukwekkende verandering ondergaan. Al wandelend stappen de deelnemers in de voetsporen van burgemeester Smits. Deelname is gratis, voor de consumptie halverwege de wandeling wordt een kleine bijdrage gevraagd.