Nog steeds is er veel kleurenpracht te bewonderen in de tuinen. Foto: PR
Nog steeds is er veel kleurenpracht te bewonderen in de tuinen. Foto: PR

Open tuinen De Wildenborch

VORDEN - De tuinen van Buitenplaats de Wildenborch zijn op zondag 20 augustus voor de laatste keer dit jaar geopend voor publiek. Na de drukbezochte tuinendagen in mei, waarin een Ode aan A.C.W. Staring werd gebracht en na de betoverende concerten op 6 augustus, daalt de rust nu neer over de grote grasvelden, de kleurrijke borders, de stille waterpartijen en de eeuwenoude bomen. De sfinxen vóór het huis, die kortgeleden in al hun pracht zijn hersteld, wachten de bezoekers op en wijzen ze de weg, door het grote hek, het park in. Er is een speciale route uitgezet die langs alle fraaie plekken in de tuin voert en die de wandelaar doet stilstaan bij de zichtlijnen over het water, de monumentale beelden, de bijzondere bomen en de dahlia slinger die nu op zijn mooist is. Voor de kinderen speelt er langs de route een kabouterverhaal, waarin verteld wordt dat de kabouters een mooi gedicht kunnen schrijven. Net als de bekendste bewoner van de Wildenborch: A.C.W. Staring. In de theeschenkerij in het Koetshuis is koffie en thee verkrijgbaar met natuurlijk iets lekkers erbij. Daar vindt men ook informatie over de geschiedenis van het huis en haar bewoners. Toegang kost 6,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Honden kunnen niet worden toegelaten in de tuin, ook niet als zij aan de lijn lopen. De opbrengst komt zoals altijd volledig ten goede aan het onderhoud van de tuinen. Buitenplaats De Wildenborch is te vinden aan de Wildenborchseweg 20, Vorden.


www.wildenborch.nl


Fietsvierdaagse VVV Ruurlo

RUURLO - De fietscommissie van de VVV Ruurlo heeft voor de fietsvierdaagse van 2017 weer mooie afwisselende routes uitgezet. Van 22 tot en met 25 augustus kan er vanaf 09.00 uur dagelijks gefietst worden vanuit de VVV, Kerkplein 20. De lengte van de fietstochten zijn ongeveer veertig en zestig kilometer.

Voor de langere afstand dient men vóór 12.00 uur te vertrekken. De deelnemers worden uiterlijk voor 17.00 uur terug verwacht bij de VVV. Deelname aan de fietsvierdaagse bedraagt 10 euro per persoon en een dagkaart kost 3,50 euro per persoon. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel dagen zij meefietsen.

De fietsliefhebber kan kennismaken met een groot gedeelte van het karakteristieke gebied van de Achterhoek, het coulissenlandschap. De routes lopen door bossen en langs beken en houtsingels. Prachtige doorkijkjes en mooie plekjes maken van de tocht een heerlijke beleving. Onderweg is er voldoende gelegenheid te rusten, iets te gebruiken of te bezichtigen.

Na afloop, wanneer men alle dagen heeft mee gefietst, ontvangt men een herinneringsmedaille. Indien men voor 17.00 uur terug is bij de VVV, is er de mogelijkheid onder genot van een glaasje fris, even gezellig na te praten over de gefietste route. Oplaadpunten zijn onderweg aanwezig.

Alle informatie over de Ruurlose fietsvierdaagse is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor, Kerkplein 20.


Tel. 0573-453926


Motocross op Kappenmaatcircuit

BORCULO - De BMAC Borculo organiseert een wedstrijd voor het ONK Motocross van de KNMV. De wedstrijd is op zondag 27 augustus op het Kappermaatcircuit in Borculo. Deze wedstrijd telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap in alle jeugdklassen tot en met 85cc. Ook de wereldkampioen in de 65cc klasse Ivano van Erp doet in Borculo mee. Aan de start komen de klassen 50cc, 65cc kleine wielen, 65cc grote wielen, 85cc kleine wielen en 85cc grote wielen. De trainingen beginnen om 9.30 uur, de start van de eerste wedstrijd is omstreeks 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De route is vanaf de weg van Borculo naar Ruurlo met gele borden aangegeven. Adres voor navigatie: De Brille in Ruurlo.


www.bmac-borculo.nl