Koning Alex Klaasen, Koningin Susan Koldeweij en Jeugdkoning Daan Stokkers na de huldiging in de feesttent. Foto: Grolse Kermis
Koning Alex Klaasen, Koningin Susan Koldeweij en Jeugdkoning Daan Stokkers na de huldiging in de feesttent. Foto: Grolse Kermis Foto: Grolse Kermis

Groenlo beleeft daverende kermis

'Het was een volksfeest
ten top'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Kermisvierend Groenlo beleefde een daverende Grolse Kermis. Na maanden van een gedegen voorbereiding kan de Stichting Grolse Kermis (SGK) met een zeer goed gevoel terugkijken op het volksfeest dat zij met al haar vrijwilligers de Grolse bevolking aanbood.

Vanaf zaterdag was het één groot feest op het terrein op en rondom de Muziekkoepel, tot en met maandagavond na middernacht. Zelfs de weergoden werkten dit jaar voor de verandering weer een keer mee. De paar druppels die neerkwamen op het feestterrein maakte niemand onrustig. "Wi-j bunt wal wat gewend de laatste joaren, dus hier worde wi-j neet kold of warm van," aldus een lachende Marcel Oldenkotte, een van trots glimmende voorzitter van de SGK. Alle reden tot lachen voor hem. "We hebben ontzettend veel goede reacties gehad. Het was drie dagen lang kermis vieren zoals kermis vieren behoort te zijn. Het was een volksfeest ten top. Jong en oud met elkaar."

Tradities
Zaterdag werd afgetrapt door de allerkleinsten met de kinderspelen en activiteiten in de tent, 's avonds gevolgd door de officiële opening van de kermis met de bezichtiging van de bloemenpanelen.

De vaart van de koningsparen over de gracht, richting het feestterrein zorgde voor prachtige taferelen op de brug, nabij het Laantje van Lasonder.

Lees verder op pagina 3