Dit jaar wordt er geen historisch eetfestijn gehouden in de Oude Calixtus tijdens de Slag om Grolle.
Dit jaar wordt er geen historisch eetfestijn gehouden in de Oude Calixtus tijdens de Slag om Grolle. Foto:

Geen middeleeuws diner in kerk tijdens de Slag

Geen middeleeuws diner in kerk tijdens de Slag


GROENLO- Bij de komende Slag om Grolle, die op 20, 21, 22 oktober wordt gehouden, zal geen middeleeuws eetfestijn worden gehouden in de Oude Calixtus.

Door Kyra Broshuis

Bij de vorige editie was er de gelegenheid voor het nuttigen van een historische maaltijd in de kerk in het centrum van Groenlo. Fox Horeca heeft dit destijds verzorgd. Bij de aanbesteding bleken zij dat voor de gunstigste voorwaarden te kunnen verzorgen. Dit bracht nogal wat onrust teweeg in Groenlo. Veel Grollenaren vonden het vreemd dat een horecabedrijf van buiten de stad het eetgebeuren buiten ging organiseren.

Geen gegadigden
Inmiddels is Fox, door de exploitatie van Welgelegen, ook een Grols horecabedrijf geworden. Zij gaan dit jaar echter niet iets organiseren in de oude Calixtus. "Wij hebben daar tot nu tenminste geen bericht over ontvangen", vertelt Joop Derksen, bestuurslid van de Oude Calixtus. De organisatie van de Slag om Grolle laat desgevraagd weten dat Fox inderdaad niets gaat doen in de kerk en dat er ook geen ander horecabedrijf bereid is gevonden het op te pakken.

Het Huys van Frederik Hendrik is in dit gat gesprongen en biedt 'het Stadschmaal' aan in eigen huys. 'Schuif gezellig aan aan de lange tafels, geniet van authentieke 17e -eeuwse lekkernijen en laat het bier maar rijkelijk vloeien!' zo luidt de uitnodiging van het Huys van Frederik Hendrik.

Kerk past bij de Slag
Joop Derksen meldt dat, als er door de organisatie van de Slag om Grolle niets wordt georganiseerd in de oude kerk, de stichting zelf gaat bekijken wat ze kunnen organiseren. "Deze bijzondere kerk kunnen we deze dagen natuurlijk niet zomaar sluiten. Dit gebouw past perfect bij de Slag en dat willen we graag uitdragen."