Afbeelding: PR
Afbeelding: PR Foto:

Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds

GROENLO - Van 10 tot en met 16 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 collectanten, waarvan ruim 40 in Groenlo, gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Wie de collectant mist, kan ook doneren kan ook via de online collectebus van het fonds, op de website.


prinsesbeatrixspierfonds.nl


Repair Café Groenlo van start in De Mattelier

GROENLO - Repair Café Groenlo start zaterdag 9 september in De Mattelier. De zomervakantie is voorbij zo ook voor het Repair Café Groenlo. Repair Café start dit jaar iets later omdat de vrijwilligers in september verhuizen naar het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier. De ruimte is nog niet helemaal klaar maar dat is geen probleem. De vrijwilligers van het Repair Café staan in de even weken op zaterdag klaar om kleine huishoudelijke apparaten en kleding te repareren. Men is welkom tussen 10.00 uur en 12.30 uur. Men kan aan de voorzijde van de Mattelier naar binnen.


Aquarelcursus 'In de Werkplaats' van start

BELTRUM - Atelier 'In de Werkplaats' in Beltrum start op dinsdagmiddag 3 oktober met een nieuwe cursus aquarelleren.

Aquarel is een boeiende manier van schilderen. Het water en de verf, de manier waarop het vloeit, blijft fascineren. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden en iedereen kan op eigen niveau aan verschillende onderwerpen werken. De cursus bestaat uit twee keer tien lessen in het winterseizoen en bij mooi weer in juni een middag buiten schilderen. De lessen zijn elke week op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten zijn 80,- euro per tien lessen. Voor opgave of informatie kan men contact opnemen met Jozé Ribbers, tel. 0544-351637, e-mail: ribbers.halte@gmail.com.