Afbeelding

Elfde amateurvoetbalkrant voor Oost Gelre en Beltrum

OOST GELRE/BELTRUM - Ook dit jaar geeft Achterhoek Nieuws BV weer een voetbalkrant uit. Deze kleurrijke, uitneembare special zal in week 38 (woensdag 20 september) als bijlage bij de weekkranten Elna en Groenlose Gids huis aan huis worden verspreid.

Door Theo Huijskes

Het is voor het elfde achtereenvolgende jaar dat het voetbalmagazine bij ieder huisgezin in Lichtenvoorde en omliggende kleine kernen, Groenlo en omliggende kleine kernen, alsmede Beltrum en omgeving op de deurmat valt. Dit jaar gebeurt dat wel drie weken later dan in de voorgaande tien jaar. Een en ander heeft te maken met de beslissing van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) om de voetbalcompetitie seizoen 2017-2018 drie weken later te laten beginnen dan in de laatste jaren.

Dit betekent dat de nieuwe amateurvoetbalcompetitie van start gaat in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september. Hierover en over de verdere gang van zaken gedurende het voetbalseizoen 2017-2018 staat in de krant het nodige opgetekend. Die informatie gaat over en komt van de acht Oost Gelrese voetbalverenigingen: Erix Lievelde, Grol Groenlo, Grolse Boys Groenlo, KSH Harreveld, KSV Vragender, Longa '30 Lichtenvoorde, VV Mariënveld Mariënvelde, RKZVC Zieuwent en daarnaast Vios Beltrum (gemeente Berkelland). Bovendien zal er aandacht worden besteed aan het samenwerkingsverband HMC '17 oftewel de nieuwe jeugdvoetbalcombinatie van de voetbalverenigingen KSH en Mariënveld.

Alle negen voetbalverenigingen hebben een eigen redactionele pagina ter beschikking, waarop onder andere in groot formaat de teamfoto van de eerste voetbalselectie zal prijken. Daarnaast worden in de 24 pagina's tellende krant advertenties opgenomen, alsmede enkele interviews en een passend voorwoord van wethouder Jos Hoenderboom.