Josien (links) en Wilma werken al meer dan tien jaar samen. Foto: PR
Josien (links) en Wilma werken al meer dan tien jaar samen. Foto: PR Foto:

CDA komt in Zwolle

ZWOLLE - De CDA fractie vergadert op dinsdag 12 september in de Ludgerusschool in Zwolle. Aanvang 19.30 uur.

De raadsleden van het CDA Oost Gelre vergaderen twee keer per maand op de dinsdagavond in het stadhuis van Groenlo. In deze vergaderingen komen de agenda's aan de orde van de raadscommissie, raadsvergaderingen en actuele onderwerpen.

Het afgelopen jaar zijn de CDA vergaderingen al in Vragender, Lievelde, Marienvelde, Groenlo, Lichtenvoorde en Harreveld geweest. Nu is de vergadering in Zwolle. Belangstellenden zijn van harte welkom. Belangstellenden krijgen de mogelijkheid om vooraf persoonlijke of plaatselijke dilemma's met ode raadsleden te delen. In Zwolle kunnen wij ons voorstellen dat onderwijs, glasvezel, woningbouw , fietspad en boven dorpse visie o.a onderwerpen zijn waar belangstelling voor is. Carla Heming , fractielid en Rob Meekes, bestuurslid zijn daar ook aanwezig. De fractievergadering bestaat uit twee delen, het openbare gedeelte begint 19.30 uur en aansluitend uiterlijk 21.00 uur start het besloten gedeelte. Men kan contact opnemen via: cdaoostgelre@gmail.com of c.heming@oostgelre.nl.


Workshop 'Opstellingen van het Verlangen'

MISTE - Josien Krosenbrink geeft op 30 september en 14 oktober de 2-daagse workshop met Opstellingen van het Verlangen. Zij wordt begeleid door Wilma te Paske. Wilma en Josien werken al 10 jaar samen.

Tijdens de tweedaagse workshop komt elke deelnemer zelf aan de beurt met een eigen vraag. De workshop is geschikt voor iedereen die bereid is om eerlijk naar zichzelf te kijken en te onderzoeken waar men zichzelf saboteert. Wilma werkt met Opstellingen van het Verlangen. Het is een doeltreffende methode die inzicht geeft over dieper liggende vragen en processen in mensen zelf, waarop zij geen grip krijgen. "Door de opstellingen wordt helder wat eronder ligt. Je kunt je bevrijden van de verstrikkingen waar je ongewild in gevangen zit; er komt nieuw perspectief in beeld", aldus Wilma. "Het doel van de workshop is om weer in contact te komen met jouw eigenheid, waardoor je je vrij gaat voelen om de regie van je leven in eigen handen te nemen." De workshop vindt plaats in Miste bij Centrum Indianenverhalen. Deelnemers krijgen koffie, thee en biologische lunches op beide dagen. Aanmelden kan bij Josien Krosenbrink tel 0543 565540 of info@centrumindianenverhalen.nl, www.wilmatepaske.nl.


Waterleidingen
gesprongen in Groenlo en Beltrum

GROENLO/BELTRUM - Alle hens aan dek voor Vitens deze vroege zondagmorgen 3 september.

Door Henri Walterbos

Het waterleidingbedrijf kreeg twee meldingen van gesprongen waterleidingen. Een aan de Heemskerkstraat in Groenlo, de ander aan de iets verderop gelegen hoek Ringweg-Grolseweg in Beltrum. Vanaf 9.00 uur hebben de even huisnummers aan de Heemskerkstraat geen watervoorziening meer, nadat de netbeheerder de transportleiding afsloot en rode linten spande om de straat en trottoirs af te sluiten voor verkeer.

"De afzetting is noodzakelijk omdat er veel zand onder het wegdek en trottoir is weggespoeld. Het water houdt het wegdek in stand, maar nu de waterdruk er af is kan het wegdek zo inzakken bij blijvend gebruik."

De verwachting is dat de storing aan de Heemskerkstraat een groot deel van de dag in beslag zal nemen, meldt een dienstdoende storingsmonteur van Vitens ter plekke aan de Heemskerkstraat.
Na afsluiting van de leiding en afzetting met rode linten spoedde de dienstdoende monteur zich eerst naar de Ringweg om aldaar de situatie te bekijken. "Vandaag is er bloemencorso in Beltrum, dus eerst daar maar heen."