Deelnemers aan het mini maxi toernooi. Foto: PR
Deelnemers aan het mini maxi toernooi. Foto: PR Foto:

Succesvol mini maxi-toernooi bij GTC

GROENLO - Zondag 3 september vond het jaarlijkse mini maxi-toernooi plaats bij de Groenlose Tennis Club. Tijdens dit jaarlijks terugkerende toernooi tennist een junior met een senior. Dit jaar namen maar liefst 94 personen deel. 47 junioren en 47 senioren.

Op het zonovergoten Tennispark De Blanckenborg was het tijdens het toernooi erg druk. De deelnemende teams werden massaal aangemoedigd door familieleden en bekenden. Na afloop werden alle deelnemende junioren beloond voor hun sportiviteit. Een speciaal woord was er voor Bertus Poll. Deze 82-jarige senior tenniste samen met zijn 17-jarige kleinzoon Tijmen. De jeugdcommissie van de GTC hoopt volgend jaar weer op zo'n grote deelname.


Extra activiteiten in Molenberg in Nationale Sportweek

GROENLO - Van 9 tot en met 17 september vindt de Nationale Sportweek plaats. In het kader hiervan worden alle senioren uit Groenlo uitgenodigd om in die week gratis te komen sporten in De Molenberg in Groenlo. Dit kan tijdens de beweeglessen op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur of tijdens één van de fitnessuren van Fit & Vitaal.

De beweegles is een gevarieerde les om soepelheid en fitheid te bevorderen. Bij mooi weer vinden de lessen plaats in de prachtige beweegtuin en bij slecht weer in de hal van Marga's Grand Café De Molenberg. De les wordt afgesloten met een lekker kopje koffie met - uiteraard - een gezonde versnapering.
Fit & Vitaal is een op maat gemaakt bewegingsprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het vindt plaats in de oefenzaal van de afdeling fysiotherapie in de kelder van de Molenberg. De tijdstippen waarop wordt bewogen zijn op maandag en donderdag van 14.45 tot 15.45 uur, op de dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur en op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur.
Fysiotherapeuten van De Molenberg zijn tijdens de Nationale Sportweek aanwezig voor advies over het belang van bewegen fit en vitaal blijven. Daarnaast is op dinsdag 12 september buurtsportcoach Kelly Klein Goldewijk van de gemeente Oost-Gelre aanwezig om te ondersteunen. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Het thema van dit jaar is 'Ik neem je mee!'. Enthousiaste sporters worden gestimuleerd om iemand die niet of weinig sport mee te nemen naar een sport- of beweegclub.
De sportieve activiteiten worden gehouden bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Locatie De Molenberg, Ziekenhuisstraat 14. Tel. 0544 – 47 41 00, e-mail: dzc.molenberg@szmk.nl