Onderscheiding voor Ruud le Clercq

GROENLO - Op dinsdag 5 september reikte burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Ruud le Clercq. Dit gebeurde tijdens de bestuursvergadering van de Stichting Avondakademie, met aansluitend een receptie.

Ruud le Clercq wordt gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van 1960 tot 1964 was Le Clercq vrijwilliger bij de Koninklijke Landmacht, Technische Dienst Kamp Holterhoek. Daarnaast was hij boekbeheerder/bibliothecaris en vrijwillig exercitiesergeant. Van 1981 tot 1982 was hij vrijwilliger bij de St. Willibrordusschool in Groenlo, in die tijd heeft de heer Le Clercq twee groepen 4 begeleid die de Heilige Communie gingen doen.

Van 1986 tot heden is hij penningmeester bij de stichting Avondakademie Marianum te Groenlo. De heer Le Clercq is vanaf 1986 penningmeester van de Stichting Avondakademie, opgericht in samenwerking met SG Marianum te Groenlo. Via de Stichting Avondakademie kon bij positief saldo ook aan goede doelen worden gedoneerd.
Het zwaartepunt van het vrijwilligerswerk van de heer Le Clercq ligt bij zijn inzet voor de avondakademie Marianum Groenlo.