Hans Rooks en Robin Wegdam op het hoogste podium. Foto: PR
Hans Rooks en Robin Wegdam op het hoogste podium. Foto: PR Foto:

Hans Rooks en Robin Wegdam winnen Aloys Hallerietcup 2017

ZWOLLE - Op zaterdag 2, zondag 3 en zondag 10 september werd er op de veldbaan van KV Zwolle gestreden om de Aloys Hallerietcup. Dit is het officiële begin van het nieuwe klootschietseizoen voor KV Zwolle. Gedurende deze dagen worden er in teams van twee personen en in meerdere poules veldwedstrijden gegooid.

Doordat de teams naar sterkte waren ingedeeld was er in alle poules volop spanning. In de derde poule waren de uiteindelijke winnaars Jurgen te Brake en Clemens Goossens. In de tweede poule wonnen Willie Klein Gebbink en Ron Rooks. In de eerste poule was het bijzonder spannend maar op het eind bleven twee teams over als finalist, te weten het team van Hennie Rooks en Bennie Smeenk die het op mochten nemen in de eindfinale tegen Hans Rooks en Robin Wegdam. Hans Rooks had net afgelopen zaterdag er weer voor gezorgd dat de veldbaan goed kort gemaaid was en misschien al wel het voorgevoel gehad dat hij in de finale zou staan. Hans en Robin wisten beide finalewedstrijden met meters te winnen. Robin stond ook al in de finale in het seizoen van 2013, toen samen met Ramon Halleriet en in 2016 samen met Carmen Dorsthorst. Toen wist Robin ook al deze wedstrijden te winnen en dit jaar was hij dus al voor de derde keer de winnaar van de Aloys Hallerietcup. Het toernooi was weer uitstekend georganiseerd door Gerry Assinck.

De senioren beginnen komend weekend hun straatcompetitie van de Achterhoekse Klootschieters Federatie in Exel. De AKF jeugd doet dit jaar ook weer met één team mee aan de veldcompetitie voor de junioren die door de Nederlandse Klootschiet Bond en door de KTO uit Twente wordt georganiseerd. Deze competitie kent een tiental klassen waarin ongeveer 400 jeugdleden mee gooien. Deze klassen zijn ingedeeld naar sterkte en leeftijd. De AKF jeugd speelt mee in de klasse B, terwijl de A-klasse de hoogste klasse is. Door de verschillende tegenstanders te ontmoeten op diverse veldbanen in Twente en in Zwolle bij Groenlo is dit een unieke kans voor de jeugd om zich te verbeteren en in een grote competitie mee te spelen. De eerste wedstrijd van zondagmorgen 10 september werd met 2-1 gewonnen van de vereniging Wilskracht uit Agelo. Er zijn deze competitie nog negen wedstrijden te gooien.