Hans Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers. Foto: Noël Versteegen
Hans Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers. Foto: Noël Versteegen Foto:

Dichterscollectief over Tante Tilly

WINTERSWIJK/GROENLO - Het Achterhoekse dichterscollectief Henk Beunk, Joop Koopmanschap en Mark Ebbers komt donderdagavond 21 september voor de tweede keer naar gastgalerij Ankomm'n met een programma vol verhalen, gedichten en gedachten. Het programma is getiteld 'Tante Tilly heeft ook altijd iets bijzonders'. Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Corle bij Winterswijk. Het programma duurt, inclusief een pauze, van 20.00 tot 22.00 uur. Ankomm'n is vanaf 19.30 uur geopend tot 23.00 uur. Kaarten voor de poëzieavond kosten vijf euro en zijn vooraf te verkrijgen via Anita Duenk, 06-1562 4314, of door te reserveren via info@joopkoopmanschap.nl.


Uitslagen vlucht de Blauwe Doffer

GROENLO/LICHTENVOORDE - Op zaterdag 16 september zijn de duiven gelost in het Belgische Isnes. Deze losplaats is gelegen op een afstand van 215 km. Door zeventien deelnemers worden 279 duiven ingekorfd, waardoor er 93 prijzen te verdienen waren. De duiven werden om 11.15 uur gelost en om 13.24.36 uur werd de de eerste prijsduif geklokt door B. Brockötter en de laatste prijs ging naar M. van Melis.

De weersomstandigheden waren niet erg goed. De duiven kregen onderweg te maken met buien, bewolking, maar ook met perioden met zon. Met een meest westelijke wind en een temperatuur van rond de 19 graden, werden nog redelijke snelheden bereikt.
B. Brockötter pakt de eerste prijs met een mooie score van 6 uit 10. Tweede op de uitslagenlijst is M. Klein Falckenborg met 7 duiven bij de eerste 10 en een score van 42 uit 56. Derde met 100% prijs wordt V. van Melis met 1 uit 1.


Rondleiding in Calixtusbasiliek

GROENLO - Al meer dan een eeuw staat hij daar op de Kerkwal: de statige en indrukwekkende Calixtuskerk. Maar wie waren de mensen die hem bouwden? Wat bewoog hen om zo'n gebouw op die plek op te richten? Wie was de architect? Welke voorstellingen zijn er op de muren aangebracht? En welke verhalen zijn er te zien in het glas-in-lood van de vensters?

Wie meer wil weten is welkom op maandag 25 september om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 19.00 uur binnenlopen in de basiliek van Groenlo aan de Nieuwstad voor een kop koffie of thee. Jan van der Post zal vervolgens vertellen over de kerk.