Rob Porskamp exploitant Brouwersnös-horeca

GROENLO - De derde dinsdag van september. Van oudsher al een historische dag, Prinsjesdag, met het voorlezen van de troonrede door Koning Willem Alexander. Daarin de plannen voor de komende periode. Op het zelfde moment dat koning Willem Alexander in de Ridderzaal de plannen voor het komende jaar voorleest, maakt Brouwersnös haar plannen bekend omtrent de invulling van het horecagedeelte in de villa, dat straks na de opening onlosmakelijk met de brouwerij verbonden zal zijn. Rob Porskamp gaat het horecagedeelte exploiteren.

Door Henri Walterbos

"Andries, Frans en ik hebben ons vooral met de invulling en uitvoering van de plannen van de brouwerij bezig gehouden. Van horeca hebben wij minder verstand dus laten we dat deel dan ook graag over aan iemand die daar wel verstand van heeft. We zijn dan ook blij dat we in de persoon van Rob Porskamp iemand gevonden hebben die de exploitatie van het horecagedeelte voor zijn rekening gaat nemen. Rob is een bekende Grollenaar, met verstand van horeca. Daarnaast is hij gepassioneerd liefhebber en brouwer van speciaalbieren op sportpark Den Elshof."

Het was Rob zelf die Jos zijn diensten aanbood. "Met de carnaval kwam ik Jos tegen en heb ik hem op de schouders getikt. Ik zei: "Als je nog iemand nodig hebt voor de horeca, dan ken ik nog wel een goeie," lacht Rob, vlak nadat de zaken met een handdruk beklonken zijn en beiden officieel met elkaar in zee gaan.

'Als je nog iemand zoekt, dan ken ik nog wel een goeie'

Porskamp, die overigens ook de exploitant van het sportcafé Den Elshof blijft, heeft tal van plannen voor het horecadeel van 't Brouwersnös. Van rondleidingen, verkoop van bieren en gedestilleerd in de winkel, tot een horecagelegenheid waar ook een hapje kan worden gegeten. "Ik wil er graag een gelegenheid van maken, waar iedereen gemakkelijk even binnenloopt, voor een hapje, een drankje of om iets te kopen. Het wordt geen restaurant met vijfgangenmenu's, denk ik, maar wél prima gerechten die passen bij bier en bierproeverijen." Wellicht betekent dat ook dat de naam 'villa' zal verdwijnen. "Want dat roept toch een beetje een drempel op, en dat willen we niet", zijn Porskamp en de eigenaren van 't Brouwersnös het eens.


Lees verder op pagina 22