Op 1 oktober wordt de Snerttocht gereden. Foto: VVV Ruurlo
Op 1 oktober wordt de Snerttocht gereden. Foto: VVV Ruurlo Foto:

Snertfietstocht

RUURLO - De bekende Ruurlose Snertfietstocht wordt gereden op zondag 1 oktober. Opnieuw is de fietscommissie erin geslaagd om schitterende fietsroutes uit te zetten over rustige wegen en paden, zodat men kan genieten van de prachtige herfsttinten. Er is dit jaar keuze uit twee routes van 28 km of van 40 km. Beide routes zijn geschikt voor de scootmobiel.

De start en de finish zijn even als voorgaande jaren bij het Schietkroontje achter café/restaurant De Keizerskroon, Dorpsstraat 15, Ruurlo. Kosten voor deelname bedragen 6 euro per persoon, inclusief een bord snert (of een bord tomatensoep) na afloop van de tocht.
Er kan gestart kan worden tussen 11.00 en 13.00 uur. Binnenkomst tot 17.00 uur. Meer informatie is te verkrijgen bij de VVV Ruurlo.


0573-453926


Fit de zondag starten

GROENLO - Het Huis van de Buurt van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé houdt op zondag 15 oktober om 10.00 uur een herfstwandeling. De wandeling is tussen de 3 en 5 kilometer in de omgeving van Groenlo.

"Het doel van de wandeling is een goede start van de zondagochtend", vertelt organisator Jacqueline Gussinklo. Aansluitend aan de wandeling wordt koffie gedronken met krentenwegge. Iedere eerste zondag van de maand vindt een wandeling plaats. Dit keer moest uitgeweken worden naar een andere zondag in verband met de Kanonsloop.

De eerstvolgende wandeling is op zondag 5 november. Het startpunt is Marga's Grand Café van locatie de Molenberg. De kosten bedragen € 3, inclusief koffie/thee en krentenwegge.


Seniorenbelang houdt middag over vervoer

OOST GELRE - Seniorenbelang Oost Gelre houdt op woensdag 4 oktober een informatiemiddag over vervoer. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van de BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) in Mariënvelde. Het aanvangstijdstip is 14.30 uur en de middag zal worden afgesloten om 16.15 uur. Inloop is mogelijk vanaf 14.00 uur.

De Stichting Seniorenbelang Oost Gelre is een organisatie, die zich doorlopend inzet in het belang van alle senioren in de gemeente Oost Gelre. Bij dat werk wordt ondersteuning ondervonden van de diverse seniorenverenigingen in Oost Gelre. Volgens voorzitter Heinsman wordt de bijeenkomst op 4 oktober georganiseerd omdat de vragen over de vervoersmogelijkheden voor senioren binnen de gemeente alleen maar toenemen. "Vanzelfsprekend hebben wij met senioren te maken, die alles wel weten. Maar er zijn ook senioren, die nog veel vragen hebben en zelfs senioren die helemaal niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Al deze geïnteresseerden krijgen op 4 oktober antwoorden op hun vragen."

Het programma voor de bijeenkomst bestaat uit drie hoofdonderdelen, te weten een presentatie van ZOOV, iInformatie over 'Mobielgedeeld in Zieuwent' en informatie over de Buurtbus. Daarnaast verzorgt de BMV Mariënvelde zelf een presentatie over haar eigen organisatie en wordt deen rondleiding verzorgt door het gebouw.

Belangstellenden voor deze middag behoeven zich niet aan te melden. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. Wanneer bezoekers niet over de mogelijkheid beschikken om op eigen gelegenheid naar Mariënvelde te komen, zorgt Seniorenbelang Oost Gelre voor gratis vervoer. Aanmelding hiervoor is noodzakelijk bij de seniorenvereniging in de eigen woonplaats; ook niet-leden kunnen rekenen op vervoer.


Ruim 3000 euro voor spierziekten

GROENLO - Van 10 tot en met 16 september is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Groenlo. Samen hebben zij €3039,37 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. "

Wie de collectant heeft gemist kan ook via de online collectebus van het fonds doneren. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.